zuiveringsproces in raalte volledig hersteld

Uit analyses van het rioolwater uit de zuiveringsinstallatie Raalte blijkt dat het zuiveringsproces volledig is hersteld.

Vorige week heeft het waterschap zuiveringsslib met goed werkende micro-organismen aan het zuiveringsproces in Raalte toegevoegd. Dit actieve zuiveringsslib was afkomstig van andere rioolwaterzuiveringsinstallaties. Het positieve gevolg hiervan is dat de rioolwaterzuivering Raalte het afvalwater uit Raalte en omgeving sinds het afgelopen weekend weer prima zuivert.

Illegale lozingen

Het waterschap blijft samen met de gemeente intensief zoeken naar illegale lozingen op de riolering van de gemeente Raalte. Bij bepaalde lozingen tekent zich een patroon af. Aan het einde van de werkweek worden bedrijfspanden en -terreinen schoongemaakt. Hiervoor worden middelen gebruikt die op zaterdag gemeten worden in het instromende afvalwater van de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Inspecties, ook in het weekend, blijven doorgaan om illegale lozingen te achterhalen. Indien mogelijk worden kosten, gemaakt door het waterschap, op de lozers verhaald.

Het waterschap loost het gezuiverde afvalwater van de rioolwaterzuiveringsinstallatie op de Hondemotswetering. De goede werking van de rioolwaterzuivering heeft een positieve invloed op de waterkwaliteit in de wetering. Het inlaten van water vanuit het Overijssels Kanaal om de wetering continue door te spoelen is stopgezet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.