wijhe herdenkt ontploffing bij vloerzeilfabriek

De negentien mensen die op 7 mei 1945 omkwamen door een grote ontploffing bij de vroegere vloerzeilfabriek in Wijhe, zijn afgelopen week herdacht. Zeventig jaar later op dezelfde tijd vond de herdenking plaats.

De ontploffing vond destijds plaats bij de vroegere vloerzeilfabriek aan de Enkweg, waar nu de Formido is gevestigd.

Bernardien Marskamp- Van Aperlo, voorzitter van het Verenigd Comité Wijhe, verzorgde een toespraak. Vervolgens werden bloemen neergelegd bij de herdenkingsplaquette door het Verenigd Comité Wijhe en de Historische Vereniging Wijhe. Het Verenigd Comité Wijhe vindt het van belang dat ook dit verhaal uit de oorlog bewaard blijft en verteld wordt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.