waardig afscheid rouwenhorst van broekland

Broekland won de laatste competitiewedstrijd met 0-10 bij het al gedegradeerde IJsselstreek. Broekland-trainer Arnout Rouwenhorst behaalde hiermee zijn doelstelling bij sv Broekland.in 4H Volgend seizoen begint Rouwenhorst een nieuw avontuur bij Dedemsvaart.

”Voor de wedstrijd had ik nog wat doelstellingen voor mijn ploeg en die hebben ze allemaal gehaald”, aldus een trotse Rouwenhorst. De trainer wilde met zijn team in het linkerrijtje eindigen en ook nog de competitie afsluiten met een positief doelsaldo, dit was voor de wedstrijd nog min zeven. Rouwenhorst: ”Het tempo was in de eerste helft laag en de ruststand was 0-1. Toen het 0-2 en 0-3 werd liep de score daarna snel op.” Door deze zege kan Broekland niet meer achterhaald worden door nummer acht ABS. Er bestaat zelfs een kans dat Broekland nog een plekje stijgt, maar dan moet Diepenveen later op de dag verliezen van De Gazelle.

De wedstrijd in Deventer begon al om 11:00uur. Een verzoek dat een aantal weken geleden kwam van IJsselstreek. ”Zij willen vanmiddag naar de wedstrijd Go Ahead Eagles tegen Heerenveen (14:30, red) en daarom wilden ze graag al eerder spelen. Dat verzoek om eerder te spelen hebben wij toen ingewilligd. Ik denk dat ze anders geen volledig team op de been konden brengen”, onderbouwde Rouwenhorst.

In de slotfase moest de trainer nog een opmerkelijke wissel doorvoeren. Rouwenhorst: ”Een speler van ons viel uit met een blessure. Ik had maar drie wissels, waaronder een doelman tot mijn beschikking. Ik had al tweemaal gewisseld en toen kwam die blessure. Toen heb ik mijn huidige doelman Hegeman in de spits gezet en mijn reservedoelman, een jongen uit de A1 die al het hele seizoen onze reservedoelman was, opgesteld. Ik zou hem vandaag sowieso speelminuten geven, maar het mooie was dat mijn eerste doelman als spits ook nog tweemaal scoorde.”

Volgend seizoen start Rouwenhorst bij het uit de derde klasse gedegradeerde Dedemsvaart. Een nieuwe uitdaging na drie jaar bij Broekland. ”Ik heb er zin in. Wij gaan opnieuw beginnen en er gaan wat veranderingen worden doorgevoerd in het team”, aldus Rouwenhorst. Er bestaat een kans dat Rouwenhorst volgend jaar met Dedemsvaart zijn oude ploeg gaat tegenkomen in de vierde klasse. ”Die kans zit erin. Het kan zijn dat wij in de klasse van 4H terecht komen, maar het kan ook zijn dat wij richting Twente moeten gaan. Als wij wel bij Broekland terecht komen zal dat leuk zijn. Ik heb er met drie jaar veel gewerkt dus dat worden dan leuke ontmoetingen, ” besloot Rouwenhorst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.