vrijheidskunst schooljeugd bij 4devrijheid

De één kiest voor de vredesduif, de ander voor de vlinder. De acht jeugdige deelnemers aan de workshop Vrijheidskunst van Sybilla Tonissen maken heel duidelijk hun eigen afweging om aan de slag te gaan met de symbolen van vrede en vrijheid.

Het resultaat is een serie doeken en pamfletten die tot en met 4 mei te bewonderen zijn in de etalages van een aantal Raalter winkels (Stout Jeans, Haarco, Kulturhus en 4Everybody). Op 5 mei verhuizen de kunstwerken naar de ‘Wall of Freedom’ op het festivalterrein van ‘4deVrijheid’ bij De Leeren Lampe in Raalte.

De workshop van de Raalter kunstenares vond onlangs plaats in haar atelier in de Huishoudschool. Het is één van activiteiten uit een indrukwekkende reeks waarmee de basisschooljeugd in de gemeente Raalte aan de slag is gegaan met het thema ‘vrijheid’ en ’70 jaar bevrijding’.

Combinatiefunctionaris Mirjam Borger, die namens de gemeente Raalte vele zaken combineert en coördineert, doet geen enkele poging om haar enthousiasme te verbergen. “Het is heel erg mooi wat er allemaal plaatsvindt. Wat me persoonlijk erg blij maakt, is dat ook de buurtdorpen volop meedoen en zelfs met eigen initiatieven komen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.