vriends incasseert zoveelste klap

Een valse start, zo omschreef Bart Vriends de eerste wedstrijd van zijn club Go Ahead Eagles in de nacompetitie. Vriends en zijn teamgenoten wilden na de hopeloze tweede competitiehelft helemaal opnieuw beginnen, maar dat ging niet van een leien dakje. In Doetinchem werd het eerste duel in de play-offs verloren met 1-0 van de Graafschap. De zoveelste klap voor het team van Dennis Demmers.

“De eerste helft wisten we de Graafschap te controleren en creeerden we kansen”, beschrijft Vriends de wedstrijd. “Zij kregen ook wat mogelijkheden, maar ik dacht dat wanneer we het geduld zouden bewaren we de Vijverberg wel stil zouden krijgen. Dat is zeker niet uitgekomen.” Vooral omdat Go Ahead Eagles niet meer in het spel voorkwam werd de Graafschap gevaarlijker in de tweede helft. “We gingen veel te veel mee in de duels, voetbalden te weinig en hanteerden alleen maar de lange bal”, weet ook aanvoerder Vriends.

Uiteindelijk leverde het opportunisme de overwinning op. Daardoor was het in het stadion van de club uit de Jupiler League feest na afloop. De rood-gelen dropen voor de zoveelste keer af dit seizoen. “Dit valt rauw op m’n dak. Het is de zoveelste klap. Heel ons leven staat in het teken van dit soort wedstrijden. Wekenlang bereiden we ons hier op voor en dan gaat het toch weer mis”, vertelt een teleurgestelde Vriends.

Helemaal over is het echter nog steeds niet. Aanstaande maandag treffen beide ploegen elkaar weer, maar dan heeft Go Ahead Eagles het thuisvoordeel. “Ik heb alle geloof in maandag. Ik denk dat we in eigen huis een doelpunt gaan maken”, vertelt Vriends. De verdediger noemt daarmee zelf het grootste mankement in zijn ploeg. “Ik wil het absoluut niet op de aanvallers afschuiven. Maar we scoren wel heel erg moeizaam, daar hoeven we niet om heen te draaien. Dat is al de val kuil van de afgelopen maanden. Echter geloof ik in de spelers voorin, zij hebben echt wel kwaliteiten.”

Wat rest is vooruitkijken naar maandag. “Het wordt een echte battle. We moeten gaan voor onze laatste kans. En ik hoop uit de grond van m’n hart dat ons avontuur daarna een vervolg krijgt”, besluit Vriends.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.