voetbalclubs moeten zelf gras gaan maaien

In de gemeente Raalte zijn dat Nieuw Heeten, Heeten, SDOL en VV Heino. De gemeente wil, met het oog op de bezuinigingen, het onderhoud van de velden die onder de noemer ‘overcapaciteit’ vallen, door de verenigingen zelf laten onderhouden.

Nieuw Heeten heeft volgens de richtlijn een wedstrijdveld teveel. In Luttenberg is het trainingsveld, de oefenhoek, overtallig verklaard. Heeten heeft een wedstrijdveld teveel en Heino heeft een half trainingsveld meer dan de richtlijn voorschrijft.

De gemeente wil clubs laten kiezen om van het onderhoud af te zien, danwel het onderhoud in eigen beheer te nemen. Overigens wil de gemeente ook dat clubs de groenvoorziening op hun sportparken in eigen beheer nemen. Clubgebouwen die op gemeentegrond staan, moeten bovendien ook in de administratie opgenomen worden.

Om de clubs enigszins tegemoet te komen, heeft Raalte een kleine financiële ondersteuning klaarliggen. Per club zou het om ongeveer 1.000 euro gaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.