vergeten moord in raalte maakt veel los

Zo belandde Jan Leenhouts aan de praattafel van Eduard Veenhuis, 82 jaar oude zoon van Theo Veenhuis, de oprichter van de fabriek voor landbouwwerktuigen. Leenhouts: “Daar hoorde ik dat Wim en Mies Sesink naar Raalte kwamen door toedoen van zijn ouders. Theo was smid in Nijmegen. De moeder van zijn ouders was een Sesink. En zo kwam de vader van Wim en Mies, Herman Sesink, ook bij Veenhuis over de vloer. Zeker eens per jaar en soms wel vaker. Op die manier moet de vacature van de baan van de CCCD in Raalte in Nijmegen terecht gekomen zijn. Via Veenhuis zijn de Sesinks ook aan hun boerderij op Boetele terecht gekomen. Die werd verhuurd door Willem Schotman, en vriend van Veenhuis.”

Eduard Veenhuis: “Toen Wim Sesink overleden was ging dat direct als een lopend vuurtje door het dorp. Later ging het verhaal rond dat Klunder in Arnhem overleden was. Ook Kolkman kwam regelmatig bij ons thuis en vertelde dan het verhaal dat hij erbij geweest was en Wim gevonden had.

Ik ben zelf niet bij de begrafenis geweest van Wim. Ik was pas 10 jaar. Mijn ouders zijn wel naar Steenderen afgereisd voor de begrafenis.”

Over het boek kun je in dit dossier meer verhalen lezen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.