uitslag heeft zin in optreden ribs en blues

“Blues is echt anders dan rock. Om te zingen is het gewoon retemoeilijk.” Sabine Uitslag, zangeres en frontvrouw van de band Spinrock windt er geen doekjes om. Op eerste Pinksterdag om 14.45uur speelt haar band op het Mainstage van Ribs en Blues. “Hoe groot is dat hoofdpodium in Raalte eigenlijk? Kon Jools Holland daar vorig jaar met zijn complete orkest van 15 muzikanten op? Dan mag ik vanavond wel wat extra rondjes gaan hardlopen om straks over dat grote podium te kunnen rennen.”

Sabine heeft er zin in, dat moge duidelijk zijn. In 2011 stopte deze wel eens als ‘CDA-rockbitch uit Twente’ omschreven zangeres omdat het werk als Tweede Kamerlid te veel tijd en energie vroeg. Plus de komst van haar tweede dochter; na Anna-Belle kwam nu Isa-Beau. “Al was het lekker om na een debat met een minister in het weekeinde met een leren broek ergens in een feesttent in Twente of Salland te keer te gaan op het podium. Dat was mijn manier van ontspannen, mijn yin en yang zeg maar,” zo moet ze eerlijk toegeven.

De Haagse politiek heeft de nu al weer jaren in IJsseldorp Welsum met haar Menno wonende Uitslag na de vorige Kamerverkiezingen vaarwel gezegd. Daardoor begon de muziek weer te trekken en is ze ‘samen met mijn mannen’ weer volop actief met Spinrock.

Eigenlijk puur toevallig komt daar nu dus een bijzonder optreden bij op het grootste gratis blues- en rootsfestival van West-Europa. “Ik presenteerde vorig jaar op de Stöppelhaenevrijdag in de Sallandse Herberg de verkiezing van de Raalter Ondernemer van het Jaar, de ROJA. Ton Groot Beumer is voorzitter van de werkgroep die dat regelt. Maar Ton is ook voorzitter van Ribs en Blues. Een hele aardige en bescheiden man, maar hij heeft mij overgehaald om met een speciale bluesset naar Ribs en Blues te komen. Dat hadden volgens hem Miss Montreal en Erwin Nyhoff afgelopen jaren ook gedaan. En met heel veel succes. Ons optreden zou op het kleinere, tweede podium zijn (dit jaar het Deltapodium met ook een tent), maar nu blijkt het op het hoofdpodium, het Mainstage te zijn.”

De leden van Spinrock zijn inmiddels al weken druk met repeteren voor een aangepast en heel bijzonder optreden eerste Pinksterdag ’s middags in Raalte. In Deventer werd zelfs een speciale try out ingelast. Het zingen van de blues valt nog niet mee voor iemand die het liefst rock zingt in de stijl van de vroegere Anouk, Pearl Jam en Black Keys, zo verzucht de goedlachse blonde zangeres.

“Je moet bij blues als zangeres nog meer een verhaal overbrengen dan bij rock en zo zorgen dat het aanslaat bij het publiek. Ons optreden op Ribs en Blues wordt vooral bluesrock. Of Southern rock, dan zit je al heel dicht tegen de blues aan.”

Wat kunnen de bezoekers in Raalte eerste Pinksterdag ’s middags precies verwachten? “Onder meer nummers van Creedence Clearwater Revival, ZZ Top, Golden Earring en mijn favoriete song van Led Zeppelin. Het wordt eigenlijk rock met een flink sausje blues erover, dan weten de bezoekers dat meteen. Het wordt ook niet moeilijk of ingewikkeld. We gaan gewoon een geweldig sfeertje bouwen waar iedereen met een biertje in de hand lekker naar kan luisteren.“

Dat er vele duizenden bezoekers komen, dat stimuleert de blonde zangeres alleen maar. “Vroeger ben ik er zelf wel eens geweest toen Ribs en Blues nog veel kleiner was. Meestal moesten we met Spinrock zelf ergens optreden met Pinksteren. We nemen het optreden in ieder geval heel serieus. Het is ook niet niks, optreden bij zo’n groot festival in je eigen streek, we zijn er echt razend blij mee.”

Zondag 24 mei Main Stage – 14:45 – 15:45uur

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.