theater podium heino in race cultuurprijs

Er zijn weer vier nominaties van de Cultuurprijs Raalte bekend. De uitreiking vindt plaats tijdens de Week van de Amateurkunst Raalte op vrijdagavond 5 juni. De nominaties zijn afkomstig van de eerste vier genomineerden, die elk een persoon/organisatie uit hebben gekozen die zich heeft ingezet voor kunst en cultuur in de gemeente Raalte. Bij deze wordt een genomineerde voorgesteld.

Heino Vocaal nomineert in de categorie theater, dans en toneel: Theater podium Heino.

Marieke Baarsma over hun keuze: Podium Heino is ontstaan uit een initiatief van een klein aantal enthousiaste vrijwilligers dat pardoes is begonnen in de leegstaande ruimte van de “Oude Maalderij”. In de loop der jaren is er een groot aantal kleinschalige voorstellingen geweest, van miniconcertjes tot cabaret, van kindervoorstellingen tot jazz. Het programma is zodanig gevarieerd, dat iedereen in Heino er iets van zijn gading in kan vinden en dat wordt bewezen door het grote aantal verkochte kaarten.

Inmiddels heeft er een kleine verbouwing plaatsgehad, men heeft meer professionele verlichting kunnen aanschaffen, toneelgordijnen opgehangen, etc. Het verzorgen van programma en voorstellingen gebeurt nog steeds door vrijwilligers, wat in deze tijd toch wel uitzonderlijk mag heten. Kortom, wij vinden dat Theater Podium de prijs verdient, omdat het een verrijking is van het culturele leven in Heino.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.