teambuildingsdag hervormde kerkenraad

Per 1 september 2014 zijn de 3 afzonderlijke wijkkerkenraden van de Hervormde Gemeente Nieuwleusen samengevoegd tot 1 kerkenraad met veel nieuwe leden. Om elkaar wat beter te leren kennen stond er een teambuildingsdag gepland. Voor deze dag werd de hulp ingeroepen van de Stichting Present uit Zwolle. Present slaat een brug tussen mensen die bv klus- of andere hulp kunnen bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Present biedt de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten. Daarnaast leek het de kerkenraad een mooi initiatief om wat te doen voor en met de bewoners van Philadelphia in Nieuwleusen waarmee de kerk contacten heeft..

Zo gingen 2 groepen kerkenraadsleden op pad om samen een benedenverdieping te sauzen, ramen te wassen, een tuinmuur te metselen en diverse technische klussen uit te voeren in 2 huizen die door de Stichting Present waren aangedragen.

Een 3e groep kerkenraadsleden ging met bewoners van Philadelphia boodschappen doen om een uitgebreide lunch voor te bereiden en werd er gezellig bingo gespeeld. Ook werden er ramen gewassen en werd het balkon met een hogedrukspuit gereinigd. Vooraf overhandigde Diny Klein namens de diaconie van de Hervormde Gemeente een cheque voor het goede werk wat de stichting Present doet.

Na afloop van deze dag keken de kerkenraadsleden met tevredenheid terug op een waardevolle dag waarbij men elkaar eens op een andere manier had leren kennen en waarbij mooie resultaten waren behaald. Het was een bijzondere ervaring om zomaar bij een voor de deelnemers vreemd persoon op de stoep te staan en samen in de loop van de dag een huis weer een beetje op orde te brengen en het voldoening geeft wanneer je achteraf een berichtje ontvangt dat de hulpontvanger superblij is met het resultaat. Een stukje naastenliefde werd hiermee door de leden van de kerkenraad daadwerkelijk in praktijk gebracht.

De teambuildingsdag werd afgesloten met een zelfgemaakte overheerlijke High Tea.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.