te wierik in race voor cultuurprijs

Er zijn weer vier nominaties van de Cultuurprijs Raalte bekend. De uitreiking vindt plaats tijdens de Week van de Amateurkunst Raalte op vrijdagavond 5 juni. De nominaties zijn afkomstig van de eerste vier genomineerden, die elk een persoon/organisatie uit hebben gekozen die zich heeft ingezet voor kunst en cultuur in de gemeente Raalte. Bij deze wordt een genomineerde voorgesteld.

Sybilla Tonissen nomineert in de categorie beeldende kunst, literatuur en multimedia: Gerard te Wierik.

Tonissen over haar keuze: Gerard is genomineerd omdat hij altijd enthousiaste en creatieve ideeën over kunst heeft. Door de jaren heen heeft hij geprobeerd kunst toegankelijk te maken voor een brede groep mensen, door verbindingen aan te gaan en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Naast het enthousiasmeren van en lesgeven aan anderen, is zijn eigen werk als beeldend kunstenaar belangrijk. In deze hoedanigheid heeft hij een unieke serie, bestaande uit 25 schilderijen geschilderd, met de titel movements. Monumentale werken met veel kleur en reliëf door dikke lagen verf. In deze serie speelt beweging een belangrijke rol.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.