Home / archiefcentraal / taalcoaches ontvangen certificaat

taalcoaches ontvangen certificaat

Acht nieuwe taalcoaches hebben de basistraining van Taal voor het Leven tot Taalvrijwilliger succesvol afgerond. Op donderdag 30 april ontvingen zij van wethouder Ko Scheele hun certificaat. Taalcoaches zijn vrijwilligers die mensen helpen en begeleiden die de Nederlandse taal graag beter willen leren lezen en schrijven. Maar ook nieuwe Nederlanders worden graag geholpen door de Taalcoaches. Inmiddels beschikt de gemeente Ommen over 30 gecertificeerde taalcoaches die ongeveer 30 inwoners van de gemeente begeleiden.

De basistraining tot Taalvrijwilliger bestaat uit vier dagdelen, waarin vrijwilligers leren hoe ze mensen die moeite hebben met lezen en schrijven kunnen begeleiden. De training wordt aangeboden door de Stichting Lezen en Schrijven. Op de website van Taal voor het Leven, www.taalvoorhetleven.nl, vindt u meer informatie over het programma. In augustus start een volgende training (avond). Na de informatieavond (medio augustus) kunt u zich hiervoor opgeven.

Mensen met een taalvraag vinden het vaak moeilijk om hulp te vragen. Daarom is het erg belangrijk dat familie, vrienden en ook werkgevers hen stimuleren om zich te melden bij het Taalpunt. Het Taalpunt is geopend: woensdag 18-00-20.00 uur en donderdag 09.30-12.30 uur in de bibliotheek. Bereikbaar via taalpunt-ommen@bibov.nl of 06-12486985.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.