streep door vaarroute zwolle raalte deventer

Er komt geen doorgaande vaarroute van Zwolle via Raalte naar Deventer. Het Zwolse gemeentebestuur vindt de komst van die route een beperkte meerwaarde voor de stad en de regio. Bovendien vindt Zwolle de kosten voor de heropening van de vaarroute te hoog.

Zwolle stelt dat, als de route heropend zou worden, het aantal boten dat er over zou varen zeer beperkt zou zijn. Het aantal passages van schepen daalt namelijk al enige jaren.

Om de vaarroute te heropenen zouden vele ingrepen nodig zijn. Sluizen moeten hersteld of opnieuw aangelegd worden,vaste dammen moeten vervangen worden door beweegbare bruggen en de Regge en het kanaal moeten van elkaar losgekoppeld worden. Allemaal veel te duur om aan te leggen, vindt Zwolle. En dan zou ook het onderhoud er nog eens bij komen.

De Provincie Overijssel en het waterschap onderschrijven de mening van de gemeente Zwolle. En omdat Zwolle Marketing geen stijgende lijn in het aantal watertoeristen ziet, is besloten om definitief af te zien van verder onderzoek naar de vaarroute.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.