stadion fulham voorbeeld voor adelaarshorst

Bij het ontwerp van de vernieuwde Adelaarshorst is gekeken naar Engelse voetbalstadions, met Fulham’s Craven Cottage als treffend voorbeeld van een sfeervol stadion dat ook middenin een woonwijk is gelegen.

Dat meldt Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles start op 1 juni met de vernieuwbouw van stadion De Adelaarshorst aan de Vetkampstraat in Deventer. Bouwonderneming Van Wijnen gaat direct na de Play Offs aan de slag om het stadion wedstrijdklaar te hebben voor het eerste thuisduel van het seizoen 2015/2016, op 16 augustus.

De vernieuwbouw betreft een volledig nieuwe Leo Halle Tribune, een uitbreiding en renovatie van de hoofdtribune en de Business Lounge, en de ontwikkeling van een maatschappelijk plein. In totaal komt de capaciteit van het stadion na de vernieuwbouw uit op circa 10.000 plaatsen.

De tribune wordt gebouwd met echte bakstenen en krijgt een aflopend dak, zodat de hartstochtelijke aanmoedigingen van de fans rechtstreeks naar het veld buigen.

Maatschappelijk plein

Tussen de historische hoofdentree aan de Vetkampstraat en de tribunes komt een maatschappelijk plein. Op wedstrijddagen is dit een plek waarop supporters samenkomen, op andere dagen vinden hier vele activiteiten plaats, onder andere voor Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal en Go Kids Club.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.