sportief in actie voor unicef lemelerveld

De vooruitzichten waren niet veel belovend qua weer en qua opgave voor de Unicef kindertriatlon en iniministormbaan in Lemelerveld. Maar tijdens de opening van Natuurbad Heidepark op zondagmiddag 3 mei om 14.00 uur bleef het droog en was het heel gezellig druk.Wethouder van Martels, die het bad openende, heeft tevens het startschot gegeven voor de triatlon. Klazien Broeks, vrijwilliger Unicef Lemelerveld, stuurde ons een verslag.

‘Het startschot werd gegeven door middel van een balpen waarmee een Unicefballon kapot werd geprikt, waarna de kinderen fanatiek aan hun ronde fietsen begonnen. Het was nadrukkelijk geen wedstrijd, meedoen en het hele parcours afleggen en samen lekker bezig zijn was het belangrijkste. Dat weerhield de kinderen er niet van om zich na het fietsen direct op het hardlopen te storten.

Tijdens het lopen van de grote kinderen, was het de tijd voor de kleintjes om aan hun iniministormbaan te beginnen. Een prachtig gezicht om ze te zien klauteren en kruipen en fanantiek voor een volgende ronde te zien gaan. Nadat er veel meer rondjes waren gelopen dan nodig, verzamelden de kinderen zich om gezamenlijk, maar wel vrijwillig, te gaan voor het baantje door het natuurbad. Niet één, maar twee keer gingen ze zwemmend of rennend door het nog steenkoude water. Voor de kinderen die mee hebben gedaan en voor hun supporters was het genieten tijdens de opening van het Natuurbad.

Voor de 36 deelnemers was er nog een klein aandenken van Unicef als dank, want voor Unicef was deze middag ook heel geslaagd. De opbrengst is nog niet helemaal compleet maar gaat de € 800,- halen. Een super mooi bedrag voor de eerste keer dat dit evenement in deze vorm is georganiseerd. De Unicefvrijwilligers kijken terug op een geslaagd experiment wat smaakt naar meer. Het is een leuke combinatie met de opening van het zwemseizoen, dus durven ze na te denken over een 2de editie. Heel blij was de organisatie met de hulp van een aantal leden van scouting Lemelerveld en tevens voor de materialen die ze mochten gebruiken voor o.a. de iniministormbaan. Ook dank aan de EHBO voor hun aanwezigheid. De vrijwilligers van Unicef, hopen dat het een echt zwembadseizoen wordt en dat de Unicefstrandballen veel gebruikt zullen worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.