sp wil dat hiemstra in raalte komt wonen

De Raalter gemeenteraadsfractie van de SP wil dat wethouder Gosse Hiemstra in Raalte komt wonen. Hiemstra woont in Deventer en had van de gemeenteraad toestemming om daar te wonen. Ieder jaar moet die toestemming opnieuw gegeven worden. SP’er Harry van Kampen is niet van plan om Hiemstra nogmaals ontheffing van het zogeheten woonplaatsbeginsel te geven.

“In de wet staat niet dat als zijn vrouw geen zin heeft te verhuizen dat het dan niet nodig is. De burgemeester komt ook vanuit Den Haag naar Raalte, omdat dat in de wet staat. Wie weet krijgt hij ooit nog een baan in het torentje, hij voert dat soort smoesjes ook niet aan om niet te verhuizen,” stelt Van Kampen. “De gemeente Raalte loopt de OZB mis , we hebben zat villagrond te koop die blijft liggen en dat half uurtje rijden geldt ook voor de partner als die het andersom zou doen. Het is een puur poen verhaal met de wet wethouder als krent in de hoofdrol.”

Overigens heeft Van Kampen in zijn eentje niet de slagkracht om Hiemstra te dwingen naar Raalte te verhuizen. Daarvoor is een meerderheid in de gemeenteraad nodig. Aangezien Hiemstra in de afgelopen jaren ook ontheffing heeft gekregen, lijkt er voor de wethouder niet zoveel aan de hand.

Mocht de gemeenteraad toch besluiten dat Hiemstra in Raalte moet komen wonen, dan heeft de wethouder twee opties: Daadwerkelijk verhuizen of aftreden. Maar dat scenario lijkt totaal niet aan de orde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.