sercodak dalfsen wint beker met overmacht

Donderdagmiddag 14 mei stond er de bekerfinale tussen Sercodak/Dalfsen en Westfriesland/SEW op het programma. Dalfsen wat de komende week ook landskampioen kan worden speelde vandaag haar wedstrijd in Topsportcentrum van Almere. De wedstrijd begon om 13:30 en stond onder leiding van de arbitrale duo William Weijmans en Rick Wolbertus.

Dalfsen begon de wedstrijd uitstekend en stond na 5 minuten al met twee doelpunten voor. Op dat moment nam SEW een time-out en kwamen de dames beter in de wedstrijd. In het verloop van de eerste helft ging Dalfsen steeds beter handballen en liepen ze heel snel uit naar een riante voorsprong. Vooral Myrthe Schoenaker was vandaag op dreef. De handbalster uit Raalte scoorde maar liefst negen keer. De ploeg stond verdedigend uitstekend en aanvallend mistte ze in het begin nog de scherpte. Rond de 15e minuut profiteerde Dalfsen veel van de slordige fouten van SEW en liepen snel uit naar 17-12 voorsprong na 25 minuten spelen. In het vervolg van de eerste helft liep de ploeg van Portengen snel uit en stond met rust al met 23-10 voor. De ploeg uit Dalfsen kon met een gerust hart de kleedkamer in. Myrthe Schoenaker zei het volgende over de eerste helft: “We begonnen de wedstrijd aardig. In de dekking stonden we goed. In de aanval lukte het eerst niet helemaal, maar al snel vonden we het net en konden snel uitlopen, de ballen gingen er bij mij goed in en als ik daarmee de team kan helpen is dat geweldig”.

In de Tweede helft liep Dalfsen snel uit. Mede door fantastische aanvallen was de voorsprong al snel 31-12. Daarna was de concentratie snel minder en kwam SEW uit Nibbixwoud snel terug. Na 10 minuten kwam nam Portengen een time-out en spoorde de ploeg weer aan om door te blijven gaan. In een volle Topsportcentrum zag het publiek van Dalfsen dat het hele team een goede wedstrijd speelden en de wedstrijd makkelijk naar zich toe kon trekken. In het vervolg van de tweede helft kwam Dalfsen niet meer in de problemen en won uiteindelijk gemakkelijk met 40-29 van SEW. “in de tweede helft speelde we niet goed, maar we konden het ons veroorloven vandaag dankzij de ruime voorsprong die we al in de eerste helft hadden opgebouwd. We zijn hartstikke blij met deze prijs. Vier keer achter elkaar winnen is een mooie prestatie. We kunnen er niet te lang van nagenieten, zondag staat er een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. We willen graag zondag kampioen worden en daar zullen we alles aan doen.”

Dalfsen wint hierdoor voor de 4e keer op rij de Bekerfinal en kan van het weekend kampioen worden van de Eredivisie

Voor Kristy Zimmerman was het helemaal speciaal. Ook al speelde ze niet vandaag werd ze door coaches van de Eredivisie gekozen tot beste Keepster.

doelpuntemakers

myrthe Schoenaker 9, Roos v. Leeuwen 6, Tes v. Buren 5, Nienke de Wild 5, Esther schop 6, Fenne Rijks 2, Angela Steenbakkers 1, Michelle Mennink 1, Debbie Bont2,

[i]Foto`s van de wedstrijd volgen nog[/i}

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.