scholen exposeren in voormalig synagoge

In de Week van de Amateur Kunst (WAK) exposeren vier Dalfser basisscholen hun kunstwerken in de vm. Synagoge in Dalfsen. Thema van de expositie is het Beeld van Dalfsen: welke beelden hebben de jongeren op hun netvlies als zij aan hun eigen dorp denken?

De scholen De Spiegel, St. Cyriacus, Cazemierschool en De Bonte Stegge hebben aan het project meegewerkt. Dit heeft een aantal flinke en kleurrijke beelden opgeleverd. Hierin zijn veel herkenbare elementen van Dalfsen terug te vinden, zoals de Blauwe Bogen, de molen en de Rechterensedijk. Het is boeiend om te constateren dat de beelden van de jeugd waarschijnlijk grote overeenkomst vertoont met die van volwassenen. De Beelden van Dalfsen spelen ook een rol tijdens de aanstaande Avonddriedaagse.

De expositie is georganiseerd vanuit de lokale WAK-commissie door de Combinatiefunctionaris Cultuur en de stichting vm. Synagoge. De expositie wordt geopend op zaterdag 30 mei om 14:00 uur. Ze is daarna te bezichtigen op zaterdag 30 mei, zondag 31 mei, donderdag 4 juni, vrijdag 5 juni en zaterdag 6 juni. De openingstijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.