sc lemele moet nog een keer vlammen

Vanavond zal de beslissingswedstrijd voor het kampioenschap tussen DKB en SC Lemele gespeeld worden. Het sportpark van VV Mariënberg zal vanavond als strijdtoneel dienen. Lemele kan bij winst promoveren naar de 3e Klasse. De laatste keer dat SC Lemele het kampioenschap binnenhaalde was in het seizoen 2000/2001 onder leiding van de huidige Go Ahead Eagles trainer Dennis Demmers.

De eerdere ontmoetingen tussen beide clubs dit seizoen eindigde in een overwinning (1-2) en een gelijkspel (2-2) voor Lemele. Volgens trainer Klaas Mijnheer moet er niet te veel gekeken worden naar deze uitslagen. “Deze wedstrijd staat op zichzelf. Vanavond tellen de zaken uit het verleden niet meer. Er zal bij dit beslissingsduel veel meer spanning op de wedstrijd staan dan bij de voorgaande ontmoetingen.”

Zaterdag speelde Lemele tegen het laaggeklasseerde Daarlerveen. Als de ploeg van Mijnheer die wedstrijd zou winnen en DKB zou verliezen van SVVN zouden de mannen uit Lemele er met de titel vandoor gaan. SVVN staat derde in 4D waardoor het op papier een spannende wedstrijd moest opleveren. In de praktijk viel dit mee, DKB deed wat het moest doen en won met 4-1 van de ploeg uit Nijverdal. “We hoopten natuurlijk op een verlies van DKB maar als snel werd duidelijk dat zij die wedstrijd zouden gaan winnen. Onze spelers kregen dat tijdens de wedstrijd ook in de gaten dus gingen zij al uit van een beslissingsduel om het kampioenschap.”

Mocht het beslissingsduel van vanavond verloren gaan, kan Lemele nog steeds promotie afdwingen. De mannen van Mijnheer pakte dit seizoen de tweede periodetitel en hebben daarmee en plaats bemachtigd in de play-offs om promotie naar de 3e Klasse. “Het zal een enorme teleurstelling zijn als we het kampioenschap niet binnenslepen, maar mochten we in de nacompetitie komen zal onze Lemeler nuchterheid er wel voor zorgen dat we er doorheen komen!”

Als de ploeg uit Lemele het beslissingsduel van DKB wint, of via nacompetitie weet te promoveren al de ploeg van Mijnheer volgend seizoen in de 3e Klasse uitkomen. “Het zal een forse stap omhoog zijn, dus gemakkelijk zal het niet worden. Maar we moeten er eerst nog zien te komen!”

Vanavond om 19:00 zal het beslissingsduel tussen DKB en SC Lemele beginnen op Sportpark het Westerpark in Mariënberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.