salland dhuzes fietst voor goede doelen

De zevende editie van de sponsorfietstocht Salland d’HuZes wordt op zondag 17 mei verreden. De Salland d’HuZes is een fietstocht door Salland waarbij deelnemers drie of zes keer de Lemelerberg beklimmen. Dit jaar kunnen KWF en stichting De Zonnebloem, afdeling Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis rekenen op financiële ondersteuning. Er zal aandacht zijn voor het project Duofietsen van stichting De Zonnebloem. De helft van de opbrengst van de inschrijfgelden gaat naar KWF.

Project Duofietsen

De afdelingen Heino, Laag-Zuthem en Lierderholthuis van stichting ‘De Zonnebloem’ kunnen rekenen op ondersteuning van het project ‘Duofietsen.’ Aan het einde van, de volledig bepijlde tocht op 17 mei, wordt een cheque aangeboden en een extra accu voor de duofiets. Door de extra accu is de duofiets langer inzetbaar en hoeft men niet te wachten tot de lege accu weer is opgeladen. De cheque en accu worden rond 14.15 uur op het terras van camping Heino aangeboden. Inschrijven voor de tocht kan tot 17 mei, 10.00 uur. De kosten zijn 10 euro per persoon. Vanaf camping Heino kan er een afstand van 60 of 100 kilometer gefietst worden.

Van 1 mei tot en met 30 september gaat een groep vrijwilligers van de Zonnebloem er op uit met mensen die een lichamelijke beperking hebben en niet meer op de fiets durven of kunnen. Mensen kunnen zelf een bestemming kiezen voor de rit. De Zonnebloem ziet het als een prachtige gelegenheid om een medemens plezier te doen.

KWF

KWF heeft als ideaal een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. KWF wil dat er minder mensen kanker krijgen, dat er meer mensen genezen en dat de kwaliteit van het leven voor patiënten zo goed mogelijk is.

In 1949 was gemiddeld 25 procent van de mensen met kanker na vijf jaar nog in leven. Tegenwoordig is dat 61 procent. Onderzoek helpt om minder kanker, meer genezing te bereiken. Daarnaast helpt het om de kwaliteit van het leven voor kankerpatiënten te verbeteren.

De Bijvankies

Ter nagedachtenis aan hun oom, Hennie Nij Bijvank, fietsen Christel Nij Bijvank en haar nicht Hilde Bruinsma als team ‘De Bijvankies’ de flanken van de Aple d’Huez op. Hennie Nij Bijvank is in 2012 vijf keer namens team ‘Salland d’HuZes’ naar de top van de Alpenreus gefietst. In december 2014 werd er een agressieve vorm van alvleesklierkanker gediagnosticeerd bij Hennie Nij Bijvank waaraan hij 26 maart 2015 overleed. ‘De Bijvankies’ krijgen op 4 juni in Frankrijk de ondersteuning van team ‘Salland d’HuZes.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.