rohda zo goed als fit de nacompetitie in

Rohda Raalte staat aan de vooravond van hetgeen waar de club al wekenlang naar uitkijkt: de nacompetitie. Zondag staat de eerste promotiewedstrijd op het programma. MSC zal Sportpark Tijenraan bezoeken om het de ploeg van Martin Drent zo lastig mogelijk te maken. Drent blikt vooruit op het duel. Aan de bewoording van de trainer is goed te horen dat hij en Rohda hunkeren naar succes. “Ik verwacht, ik denk, ik hoop dat deze spelersgroep het seizoen goed gaat afsluiten en dat kan alleen door te promoveren.”

Nummer twee MSC heeft Rohda, dat als derde is geëindigd, in de competitie met twee punten achter zich gelaten. Drent wil dan ook al snel de rol als underdog invullen, maar die vlieger gaat niet helemaal op. “Van MSC thuis hebben we verloren en ook tegen RKHVV hebben we een nederlaag geleden. Dus het kan nog wel eens heel erg lastig gaan worden”, vertelt de trainer. Wanneer hij er op wordt gewezen dat Rohda ook van beide ploegen een keer wist te winnen dit jaar geeft hij toe dat Rohda wel degelijk kanshebber is. “Daar heb je een punt. Laat ik het zo stellen, we zijn gelijkwaardig aan MSC.”

Volgens Drent was er in eerste instantie teleurstelling bij Rohda om het feit dat er nacompetitie moest worden gevoetbald. “Vijf á zes weken geleden konden we zeker geen kampioen meer worden, dat is toch een bittere pil. Maar daar zijn we nu alweer overheen. We hebben ons uitstekend kunnen voorbereiden op de nacompetitie en ondertussen ook nog onze wedstrijden gewonnen.”

Mede daardoor kan de oefenmeester zondag beschikken over bijna zijn gehele selectie. “Iedereen is fit, op wat langdurige geblesseerden na. Eén speler moeten we zondag echter missen. Dennis Hettinga heeft deze week een teenoperatie ondergaan en zal moeten toekijken.” Een groot gemis volgens Drent, maar zijn team zal er niet slechter van worden. “Natuurlijk hadden we hem er liever bij gehad. Hij heeft een prima seizoen gedraaid, maar wij hebben de mogelijkheden om zijn afwezigheid op te vangen.”

Afscheidstournee

Na de nacompetitie gaat Rohda de zomerstop in. Vervolgens zullen een aantal spelers vertrekken naar andere clubs. Een logisch gevolg van de goede prestaties van dit seizoen. Toch beschouwt Drent de nacompetitie absoluut niet als een soort van afscheidstournee. “Ik wil het niet zo omschrijven, want dan begin je toch niet zo scherp aan de wedstrijden. Het gaat echt nog ergens om en de ploeg kan het op deze manier hopelijk mooi afsluiten. Nacompetitie is namelijk het mooiste wat er is, mits je promoveert.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.