rohda wint geflatteerd

Op bezoek bij Germania won Rohda Raalte vanmiddag met 0-2. Volgens trainer Martin Drent was de uitslag echter wel enigszins geflatteerd.

“Germania was eigenlijk de bovenliggende partij en zij hadden dan ook de grootste kansen”, zegt Martin Drent. “Toch zijn wij er door de individuele kwaliteiten van ons in geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen.” Beide ploegen gingen de rust in met een 0-0 stand, maar als Germania beter was omgesprongen met de kansen, dan was dit volgens Drent niet het geval geweest.

Tien minuten voor tijd was het toch Rohda dat de ban brak. Dennis Hettinga schoot de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Negen minuten later was het Orveo Ubbergen die de Raalter formatie in veilige haven schoot: 0-2. “Voor Orveo was dit een extra mooi moment. Het was zijn eerste doelpunt ooi in de hoofdklasse en dat is voor zo’n jonge speler toch een mooie prestatie.”, aldus Drent. “Maar we hebben wel mazzel gehad. Germania heeft heel veel laten liggen en dat was vandaag ons geluk.”

Drent vond het knap van zijn ploeg dat ze toch de drie punten over de streep trokken: “Deze wedstrijd ging eigenlijk nergens meer om. Wij richten ons al op de nacompetitie en Germania speelt nergens meer om. In deze fase van de competitie zijn wij eigenlijk zelf onze grootste tegenstander. We krijgen weliswaar weinig tegengoals, maar in zo’n fase van de competitie kan dat maar zo eens anders gaan als de spelers bijvoorbeeld al met het hoofd bij de nacompetitie zitten.”

Aan de kant van Rohda startte Jordi Bloo vandaag sinds lange tijd weer in de basis. Drent: “Hij raakte al in de eerste wedstrijd van het seizoen geblesseerd en is nu eindelijk helemaal terug. Jordi heeft al wel minuten gemaakt als invaller, maar was er vandaag eindelijk weer eens vanaf de aftrap bij.”

Komend weekend speelt Rohda de laatste reguliere competitiewedstrijd in eigen huis tegen Be Quick 1887. Wederom een wedstrijd waar voor beide ploegen weinig op het spel staat. Voor de mannen van Drent ligt de focus mogelijk al enigszins op de nacompetitie, maar deze wedstrijd wil Rohda vast en zeker ook winnend afsluiten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.