rohda raalte wint eenvoudig van be quick

Rohda Raalte heeft zondagmiddag met 3-2 gewonnen van Be Quick 1887. De uitslag doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was, maar dat viel wel mee. De twee doelpunten van de ploeg uit Haren vielen pas in de extra tijd. Rohda Raalte sluit het seizoen in de Hoofdklasse C af als nummer drie.

Al na zeven minuten was het raak op Sportpark Tijenraan. Op aangeven van Lars Kamperman Leferink rondde Deniz Sahbaz het af. Daarna beet Be Quick wat meer van zich af, maar Rohda-goalie Ruben Tepperik keepte een uitstekende wedstrijd. Pas twintig minuten voor tijd maakte Rohda de 2-0. Kamperman Leferink kopte op de lat, waarna Sahbaz attent was op de rebound. Hij tilde zijn seizoenstotaal naar 24.

Vlak voor tijd maakte Dennis Hettinga vanaf de stip de 3-0. In plaats van dat de wedstrijd rustig werd uitgespeeld, mocht Be Quick in de extra tijd nog twee keer wat terugdoen. Rohda-trainer Martin Drent: “We hadden onze keeper vlak voor tijd gewisseld, Ruben Tepperik. Hij stopt na dit seizoen. Maar zo’n keeperswissel betekent wel onrust achterin, ongeacht welke keeper erin komt. Jens Veldwachter, zijn vervanger, kon aan de twee tegengoals trouwens niets doen.”

Met een prima 3-2 overwinning sluit Rohda het reguliere seizoen af. In de nacompetitie komt het in de eerste ronde in een poule met MSC en RKHVV, de twee andere periodekampioenen van de Hoofdklasse C. Daarna volgt eventueel nog een tweede en een derde ronde. “Het is een lange weg, maar we gaan ervoor. We spelen het hele jaar om te promoveren, dus dat blijft het doel”, aldus Drent.

De trainer is overigens niet te spreken over de schorsingsregels van de KNVB. “We hebben maar liefst zes spelers op scherp staan. Als die nog een keer geel pakken zijn ze meteen een wedstrijd geschorst. Erg streng. Drie gele kaarten over een heel seizoen is niet veel. Eigenlijk zou alles moeten worden kwijtgescholden voor de nacompetitie. Maar goed, het is niet anders. Andere ploegen zullen er ook last van hebben.”

Rohda Raalte begint de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen MSC. Waarschijnlijk zal dit duel aanstaande donderdag gespeeld worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.