ralph de jong treedt op in de gouv

Fotograaf Stefan Kemper en William Benitez houden op vrijdag 22 mei een dankavond voor iedereen die het boek ‘The No Dreadlockstory, Blues & The People’ heeft gekocht. Het boek is ter nagedachtenis aan Mieke Benitez gemaakt, de opbrengsten komen ten goede van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. De avond begint om 22.00 uur in de Gouverneur in Raalte.

Op de avond treedt bluesmuzikant Ralph de Jong op. De blues stroomt koninklijk door de aderen van de in 1975 geboren Ralph de Jongh. Als kind was Ralph een slechte slaper, wat hij deed was met een radiootje onder de dekens blues luisteren en zong mee tot de zangvogels het ‘s ochtends van hem overnamen.

Op 15-jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerstverdiende geld zijn eerste gitaar. Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. 365 dagen per jaar hield de gitaar Ralph in zijn greep en hij werd daarmee één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is.

In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Het ging uitstekend met de carrière van Ralph. De Jong won de Dutch Blues Award 2011 voor Beste Vocalist. Maar ineens verdween Ralph de Jongh eind 2012 uit beeld.

Een fysieke burn out luidde het commentaar, later bleek het een postviraal syndroom te zijn. 2013 was een slecht jaar voor Ralph, maar kondigde zijn come back aan. Een nieuw album, Ill, en een nieuwe tour. En in 2014 won hij weer The Dutch Blues Challenge. In maart werd zijn nieuwe cd “Sun Coming Up” gepresenteerd in Amsterdam. Vrijdag 22 mei vliegen de vonken eraf in De Gouverneur als voorproefje op Ribs and Blues.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.