raalte maakt huishoudelijke hulp goedkoper

De gemeente Raalte verlaagt de eigen bijdrage voor mensen die gebruik maken van huishoudelijke hulp. Het uurtje in de week dat de cliënten zelf betalen, wordt 2,50 euro goedkoper. Nu betalen afnemers van de hulp nog 7,50 euro, dat wordt straks 5 euro.

De tarieven kunnen omlaag, omdat Raalte geld vanuit Den Haag krijgt om de werkgelegenheid in de huishoudelijke hulp te behouden. Wethouder Hiemstra legt uit: “Met het verlagen van de eigen bijdrage, willen we het voor inwoners financieel aantrekkelijk maken om gebruik te maken van deze voorziening en huishoudelijke hulp te houden.”

De lagere tarieven gelden overigens alleen voor mensen die na 1 april kenbaar hebben gemaakt dat ze gebruik willen maken van de toelage voor de huishoudelijke hulp.

Gebruikers van thuiszorg moeten sinds dit jaar ongeveer een uurtje van de hulp per week gedeeltelijk zelf bekostigen. Het uurtje waarvoor betaald moet worden, lijkt niet heel erg in trek. Slechts een derde van alle gebruikers in Raalte ‘koopt’ het uurtje terug.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.