politie slaat eaglessupportersoptocht uiteen

De politie heeft maandag een optocht van zingende supporters van de binnenstad naar het Eaglesstadion beëindigd. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en de Graafschap was een corteo (zoals de optocht van zingende en feestende supporters heet) georganiseerd vanaf een horecagelegenheid in de binnenstad naar het stadion. Hierbij liepen zo’n 150 personen mee.

Volgens deelnemers was het een volledig vreedzame tocht, die ter hoogte van de Bierstraat hardhandig uiteen geslagen is door de politie. Zonder enige aanleiding, zeggen supporters, die spreken van een buitensporige geweldsexplosie.

Bij de politieactie zijn wat supporters opgepakt, “maar daar is wel het een en ander aan vooraf gegaan waar de politie de hoofdrol in speelde”, aldus supporters.

Een van de supporters, F. Bervoets: “Bij vertrek om 11.30 uur was er eigenlijk niets aan de hand. Er werd wat gezongen en fakkels afgestoken. Vooraan de tocht reden een viertal agenten per fiets. Toen wij omstreeks 11.50 uur bij de Bierstraat aankwamen kwam er ineens van alle kanten politie aan. ME busjes trachtte de menigte uiteen te drijven.

De Bierstraat werd plots afgesloten door een peloton ME-ers die vrijwel direct het nodige geweld gebruikte. Vervolgens werd de groep uiteen gedreven door de bereden politie en werden er vanaf alle kanten charges uitgevoerd. Er was geen enkele aanleiding om de Bierstraat af te sluiten en tot het gebruikte geweld over te gaan. Vooraf aan dit incident is er niets voorgevallen dat een dergelijke geweldsexplosie op wat voor manier dan ook rechtvaardigde.

Het was een vreedzame tocht naar het stadion. Naast mijzelf hebben diverse andere supporters ook de nodige klappen gekregen toen wij om opheldering vroegen. De politie was niet voor rede vatbaar en beantwoorde alles met geweld. Door deze gewelddadige provocaties van de politie sloeg de sfeer natuurlijk om bij diverse mensen. De toon was duidelijk gezet voor de rest van de dag.” Aldus Bervoets.

“Ook bij het stadion, na afloop van de wedstrijd, was er uitzonderlijk veel ME aanwezig die zich ook nu weer erg provocerend manifesteerde. Enige tijd later heeft een arrestatieteam 12 man gearresteerd in een horecagelegenheid in het centrum.”

Op de facebookpagina van de B-side van de Eagles kun je ook een video van het optreden van de ME zien. De politie is natuurlijk ook van harte welkom haar klant van het verhaal te vertellen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.