ook legertrucks in actie bij trekkerslep lemele

Op Tweede Pinksterdag gaan de remmen weer los in Lemele. De vierde editie van de Trekkerslep belooft met maar liefst 250 deelnemers, waaronder zelfs een aantal oude legertrucs een nog groter spektakel te worden dan in de voorgaande jaren.

De populariteit van Trekkerslep is sterk groeiende en dat is volgens organisator Raimon Kleinlugtendbeld geen wonder. “Het is een sport waarbij het gaat om inzicht, techniek en een vleugje sensatie”, vertelt hij. “Het doel van Trekkerslep is een zwaarbeladen aanhanger zover mogelijk over een zandbaan te trekken. Daarbij gaat het niet om de snelheid, maar om de afstand. Wie de honderd meter haalt wint met full pull.” Dat klinkt volgens hem gemakkelijker dan het is. “Het is echt geen kwestie van even honderd meter een karretje slepen. Er komt veel meer bij kijken. Al heb je tien precies dezelfde tractoren, dan betekent dat nog niet dat ze allemaal precies evenveel kunnen presteren. Het is de kunst om de hem op de juiste manier te beladen, de trekhaak op de juiste hoogte af te stellen en op het juiste moment te schakelen en gas te geven.”

De Trekkerslep Lemele vormt onderdeel van de landelijke TSDO-competitie. “Dit jaar starten er maar liefst 250 deelnemers afkomstig uit heel Nederland”, vertelt Raimon. “Met name de klasse van de gemiddelde gebruikerstractor wint aan populariteit. Daardoor krijgen we ook steeds meer deelnemers uit het Vechtdal. Het is echt een beetje zo van ‘oh, doet die of die mee? Dan moet ik ook meedoen.’ Wij zijn wel blij met die beweging, want voor de toeschouwers is het altijd leuk om bekenden aan te moedigen.”

Naast tractoren doen er dit jaar ook een paar oude legertrucks mee. Eigenlijk hebben die hun eigen klasse, maar dat maakt de organisatie niet zoveel uit. “Het gaat om twee neven die allebei een oude legertruck hebben en die elkaar een beetje de kop gek hebben gemaakt. Waarom niet, dachten wij, een beetje afwisseling is alleen maar mooi voor het publiek. Dus starten ze direct na de middag.”

Het evenement wordt gehouden op het weiland schuin tegenover Zaal Dijk in Lemele. Het is een echt spektakel voor het hele gezin. Compleet met een biertent en een patatkraam, springkussens en zelfs een Skelterslep-wedstrijd voor kinderen. De Trekkerslep Lemele wordt gehouden op maandag 25 mei. Aanvang 9.30 uur. Entree 5 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Deelnemers aan de Skelterslep kunnen zich op de dag zelf opgeven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.