ontknopingen amateurvoetbal

Vanmiddag spelen de amateurclubs hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Rond een uurtje of vier weten we welke clubs promoveren, degraderen of de nacompetitie in gaan. In een aantal klasses staat er nog veel op het spel.

In 2J strijden Lemelerveld en Overwetering voor lijfsbehoud. Slechts één van beiden kan zich vanmiddag al veilig spelen. Vooral voor Lemelerveld wordt het lastig, zij hebben een overwinning nodig bij Achilles’12. Overwetering heeft het in eigen hand. Winnen van SDC’12 en de ploeg uit Olst speelt ook volgende seizoen Tweede Klasse.

Haarle hoopt op nacompetitie voor promotie. De ploeg staat op dit moment vijfde in 4H, één plekje onder SV Zwolle. Wie na vanmiddag vierde staat, neemt de periodetitel over van kampioen Witkampers. Haarle zal moeten winnen van Dalfsen en hopen dat SV Zwolle zich verslikt in Ulu Spor.

Razend spannend is het in 5A. Mariënheem en AVC Heracles staan in punten gelijk op de bovenste twee plekken. Twee punten daarachter staat USV, dat moet hopen op een wonder. De Nieuwleusenaren zullen zelf moeten winnen van Langeveen en dan afwachten wat de koplopers doen.

In 5H gaan DAVO en Deventer al maanden nek-aan-nek. De twee ploegen zijn veel te sterk voor de rest van de competitie. Met nog één wedstrijd te gaan staan beide teams op 59 punten. Het lijkt aannemelijk dat Deventer wint van laagvlieger Wilp en dat DAVO hetzelfde doet tegen hekkensluiter Epse. In dat geval volgt een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. Of gebeurt er vanmiddag iets geks?

Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op de velden. Hou ons livecenter in de gaten en volg @goalcentraal op Twitter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.