negende editie formido abc toernooi bij sdol

SV SDOL organiseert voor de negende keer het Formido ABC Toernooi. Op sportpark de Achterberg in Luttenberg strijden diverse voetbal- en handbalteams voor de felbegeerde prijzen. Het toernooi is op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei. Bij het voetbaltoernooi doen 10 A-teams, 13 B-teams en 10 C-teams mee en bij het handbaltoernooi nemen 4 A-teams deel. Op vrijdag wordt er gespeeld van 18.30 tot 21.30 uur. Zaterdag starten de eerste wedstrijden om 09.00 uur en zal het laatste fluitsignaal om 16.30 uur klinken.

“De opzet van het toernooi is gelijk aan die van voorgaande edities. Op vrijdagavond spelen álle A-teams, dus zowel de voetbal- als de handbalteams. Zodra het sportieve gedeelte er op zit sluiten we de avond af met hulp van DJ Tjallink’, zeggen Tim Kogelman en Thomas Jalink van de organisatie.

Zaterdag geven de B- en C-junioren een vervolg aan het toernooi. De C-teams werken ’s ochtends de wedstrijden af, de B-teams ’s middags. Naast de toernooibekers, zijn er ook nog andere prijzen te verdelen. “We hebben gemerkt dat sommige teams zich tussen de wedstrijden door al snel vervelen. Om dit te voorkomen organiseren we op beide dagen een extra activiteit waarbij de teams tot het uiterste moeten gaan om in de prijzen te vallen. Wat de activiteit van dit jaar is houden we nog geheim. We willen niet dat teams zich gaan voorbereiden”, vertelt Jalink met een knipoog.

Meer foto's