mmbs rijdt ruim 80 kmh 17 jarige op de bon

Een 17-jarige bestuurder van een motorrijtuig met beperkte snelheid is maandag in Raalte aan de kant gezet nadat hij veel te hard reed. Het voertuig, dat niet harder mag rijden dan 25 km/h en ook geen hogere constructiesnelheid mag hebben, bleek bij een rijproef ruim 80 km/h te halen.

Een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) is een motorvoertuig dat bestemd is voor het uitvoeren van specifieke werkzaamheden en heeft geen kenteken nodig. Regelmatig wordt aan de RDW gevraagd of een bestaande personenauto kan worden omgebouwd tot MMBS.

De jonge bestuurder krijgt proces-verbaal. De boete wordt bepaald dor de Officier van Justitie. Bij een eerste overtreding is dit volgens de richtlijnen €300,-. Bij een derde keer wordt het voertuig in beslag genomen. Ook de boetes zullen bij recidive in verhouding hoger worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.