martin drent het was een topseizoen

Martin Drent kijkt tevreden terug op het seizoen met Rohda Raalte. De Hoofdklasser eindigde als derde en behaalde als zijn doelstellingen die voorafgaand aan het seizoen gesteld werden.

Doelstellingen

“We werden uitgelachen aan het begin van het seizoen toen onze doelstelling bekend werd. Een periode pakken en bij de eerste vier eindigen. De inzet was inderdaad hoog, maar we hebben het wel gedaan.” Ook in de mindere fase bleef Drent met vertrouwen naar de toekomst kijken. “We hadden een fase waarin we acht keer achter elkaar niet wonnen, maar daar zijn we sterker uit gekomen.”

Ontwikkeling

“Elke speler heeft zichzelf ontzettend goed ontwikkeld. Sahbaz en Boeloerditi waren echte sleutelspelers dit seizoen. De jonge Max Kiekebosch heeft ook ontzettend goed gepresteerd dit seizoen. Wat mij betreft heeft Dennis Hettinga dit jaar bewezen dat hij de top van de Hoofdklasse makkelijk aan kan. Als hij zich blijft ontwikkelen komt hij nog veel verder, daar ben ik van overtuigd.”

Nacompetitie

Voor Rohda Raalte kwam de Topklasse nog te vroeg. Drent rekent de vroege uitschakeling in de nacompetitie deels aan zichzelf. “Het had deze nacompetitie echt met de scherpte te maken. De spelers waren er met hun hoofd niet bij. Ik had ze scherper het veld in moeten sturen.” De speelstijl van de Raaltenaren was geen onderdeel van de vroege uitschakeling volgens Drent. “We willen altijd aanvallend voetballen, ook in de nacompetitie. Dan kun je me verwijten te opportunistisch de nacompetitie in te gaan, maar als we zouden verliezen met verdedigend voetbal zou ik waarschijnlijk te horen krijgen dat we aanvallender moesten voetballen. We gaan deze wedstrijden wel evalueren, want als je twee wedstrijden verliest in de nacompetitie gaat er wel wat fout. Daar gaan we het nog over hebben.”

Transfers

Enkele sleutelspelers vertrekken bij Rohda Raalte. Volgens Drent zal de leegloop geen grote invloed hebben op volgend seizoen. “Toen ik hier kwam gingen er ook een aantal belangrijke spelers weg en hadden sommigen er geen vertrouwen in. Met de selectie die over bleef hebben we het gewoon goed gedaan. Dat zal volgend jaar niet anders zijn.” Rohda zal door de leegloop zich moeten versterken in de breedte van de selectie. “Voor het grote geld moet je niet bij Rohda zijn. We gaan eerst kijken naar de selecties onder ons. Natuurlijk kijken we ook rond in de regio. Als er jonge spelers zijn die zich willen ontwikkelen zijn we daar bereid voor te betalen. Als er dan over een paar jaar goed ontwikkelde Hoofdklasse-spelers staan, heb je eigenlijk alleen maar leergeld betaald. Ik denk dat Dennis Hettinga daar het perfecte voorbeeld van is.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.