marienheem trainer brinkman we missen nog een puzzelstukje

USV en Mariënheem strijden donderdagmiddag tegen elkaar in een beslissingsduel. De wedstrijd zal op het veld van V.V. Hoonhorst worden gespeeld. (14:00)

De winnaar van het duel tussen USV en Mariënheem speelt aankomende zondag tegen VV Buurse, de nummer 2 uit de 5e Klasse B. De winnaar van dat duel zal volgend jaar actief zijn in de 4e Klasse. Mocht USV of Mariënheem het duel zondagmiddag winnen van V.V. Buurse, betekent dat een ticket voor de play-offs voor V.V. Hoonhorst. Als USV of Mariënheem het duel tegen V.V. Buurse verliest komt het in de reguliere nacompetitie terecht door de behaalde resultaten van dit seizoen. De plek voor Hoonhorst in de nacompetitie komt dan te vervallen.

Mariënheem wist dit seizoen nog niet te winnen van het team uit Nieuwleusen. Er werd met 3-0 verloren en 1-1 gelijkgespeeld. Mariënheem-trainer Sander Brinkman neemt echter niet veel mee uit deze eerdere ontmoetingen. “Ik kijk nooit naar de tegenstander, ook nu niet. Ik weet natuurlijk als geen ander waar de kansen en bedreigingen liggen bij USV maar we gaan vasthouden aan ons eigen spel.”

Mochten de Oranjehemden het duel tegen USV verliezen kunnen zij zich opmaken voor de ‘normale’ nacompetitie die door de goede resultaten van dit seizoen behaald is. Mocht dit scenario werkelijkheid worden gaat Brinkman met een zelfverzekerd gevoel de nacompetitie in. “De wedstrijd van morgen is echt een bonus wedstrijd. We zijn al tien wedstrijden op rij ongeslagen, dus mochten we morgenavond verliezen kijk ik met veel vertrouwen richting zondag. We zijn al een jaar ongeslagen op ons eigen sportpark. Iedereen die hier in Mariënheem komt mag zijn borst nat maken!”

Als Mariënheem het voor elkaar krijgt om promotie af te dwingen speelt het volgend jaar in de 4e Klasse. Volgens de trainer komt het succes deels door de mentaliteit van de selectie. “Mijn jongens kunnen veerkracht tonen en gaan voor elkaar door het vuur. We zijn twee jaar geleden begonnen met het bouwen aan een nieuw en jong team zonder doelstellingen met de instelling: we kijken wel waar het eindigt. We hebben destijds de nacompetitie nipt verloren over twee wedstrijden van RVW Renkum. Dit jaar spelen we naar mijn inzien in de sterkste 5e Klasse ooit. We hebben echt enorme stappen gemaakt tegenover vorig jaar. Als ik ons vergelijk met de buurtdorpen zoals SDOL, Nieuw Heeten en Raalte hebben wij veruit de meeste progressie geboekt. Dit jaar vallen alle puzzelstukjes in elkaar alleen ontbreekt het laatste stukje nog. Hopelijk is de puzzel over twee weken compleet. Het wordt volgend jaar lastig, maar we halen vast wel wat puntjes hier en daar. Volgend jaar handhaven is een grotere prestatie dan dit jaar promoveren. Wij gaan er gewoon voor!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.