marienheem loopt titel mis

In de spannende seizoensontknoping in 5A is Mariënheem als derde geëindigd. De ploeg van trainer Sander Brinkman speelde in Bornerbroek gelijk. (2-2)

Mocht koploper AVC Heracles verliezen van Hoonhorst en Mariënheem winnen, waren zij de kampioen van 5A. Bussen met supporters reisden af naar Bornerbroek om de Oranjehemden een steuntje in de rug te geven. De spanning was te zien bij de spelers, want Mariënheem speelde volgens de trainer de slechtste wedstrijd van het seizoen.

Na twintig minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. “Ze wilden niet voetballen. Ze lieten het puur op duels aankomen. De wedstrijd werd de hele tijd stil gelegd waardoor we niet in ons spel kwamen. Het was echt een draak van een wedstrijd” aldus Brinkman. Bornerbroek wist de voorsprong tot tien minuten voor het einde vast te houden. De vreugde was groot toen Maikel Lorkeers tien minuten voor het einde de gelijkmaker tegen de touwen schoot. “We wisten de tussenstand niet bij AVC Heracles, maar dat wilden we ook niet. We hoopten op een late winnende treffer.”

De vreugde was van korte duur toen de thuisploeg vijf minuten na de gelijkmaker opnieuw op voorsprong kwam. Mariënheem toonde veerkracht en maakte in de slotminuut alsnog gelijk waardoor de stand op 2-2 kwam. Na de wedstrijd kwam het nieuws dat AVC Heracles het kampioenschap had binnengehaald door te winnen van Hoonhorst.

Ondanks het mislopen van de titel is Sander Brinkman blij met zijn ploeg. “Ik ben super trots. We hebben meegespeeld om het kampioenschap op de laatste speeldag en spelen nacompetitie. Wie had dat gedacht van zo’n kleine club? Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan dit seizoen. En we gaan promoveren dit jaar, ik weet het zeker!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.