Home / archiefcentraal / lourenssen verlaat bestuur huurvereniging

lourenssen verlaat bestuur huurvereniging

Volgens het toenmalige bestuur van de huurdersvereniging schond Lourenssen afspraken, gedroeg hij zich als een tiran en ontnam hij medewerkers van de HVS de mogelijkheid om hun werk fatsoenlijk uit te voeren. Zo zou Lourenssen wachtwoorden van het systeem en mailaccounts achter hebben gehouden.

De voorzitter legde zich niet bij zijn gedwongen afscheid neer. Lourenssen nam een jurist in de arm en vocht het bestuursbesluit aan. Een Algemene Ledenvergadering, op 30 april, moest uitkomst brengen. Of Willy bleef, of het bestuur bleef. Maar niet allebei.

De ledenvergadering ging achter Lourenssen staan. Het voltallige bestuur stapte op, behalve Hans Beldman. Maar nu die ook het ruime sop heeft gekozen, heeft Lourenssen geen medestanders meer in het bestuur.

Lourenssen laat weten dat hij niet meer beschikbaar is voor een nieuwe bestuursfunctie binnen de huurdersvereniging. Zodra er een nieuw bestuur is gevormd, vertrekt Lourenssen. Hoe dat bestuur gevormd moet worden, dat laat de huidige voorzitter in het midden.

Of Lourenssen nadien wel lid blijft van de huurdersvereniging? “Op dit moment heb ik geen enkele reden om mijn lidmaatschap op te zeggen.” Inhoudelijk wil Lourenssen niet op de zaak ingaan.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.