lourenssen maakt werk hvs onmogelijk

“Al achttien jaar woon ik naar tevredenheid op één van de (volgens mij) mooiste huurplekjes in Salland. Al

achttienjaar volg ik de escapades rondom de huurdersvereniging Salland in de persoon van u, de heer

Lourenssen en in diverse benamingen de verhuurderscorporatie.”

Zielman: “Al achttien jaar lang verbaas ik me over uw inzet en onbeschrijfelijke motivatie voor de vereniging. Dit voorjaar zakte mij de broek af. De vereniging kwam in het nieuws door het afzetten van u, hun voorzitter. Vervolgens ontstond er een onbegrijpelijke soap in de berichtgeving omtrent de verenging inclusief rechtszaken en juridisch adviseurs op de voorgrond.”

De ontknoping zou volgen op de algemene ledenvergadering op 30 april. ”Voor het eerst in achttien jaar heb ik deze vergadering bezocht. Blanco en onbevangen, maar voordat ik het wist traden er vier bestuursleden af, zat ik in een commissie van goede diensten die samen met de twee overgebleven demissionaire bestuursleden een nieuw bestuur voor moet dragen en een ALV inclusief de financiële jaarstukken voor 30 juni moet organiseren. Een eitje leek mij, immers even met elkaar in het belang van de verenging de schouders er onder en dan is dat zo klaar?”

“Inmiddels weet ik anders. We zijn nu bijna een maand verder. Ik heb contacten gelegd met oud bestuurders, medewerkers en andere belanghebbenden. Negen officiële vergaderingen van de commissie of pogingen daartoe gehad. U als demissionair voorzitter bent daarbij twee keer aanwezig geweest en heeft toen de deur voor ons als commissie letterlijk dicht gedaan. De demissionair penningmeester is naar aanleiding van de soap per direct afgetreden en een mediacircus waar de honden geen brood van lusten is het gevolg. “

“Maandagmorgen stond ik wederom voor een gesloten deur van het verenigingsgebouw. Niet alleen ik, de hele commissie en ook de overige leden kwamen zich kwamen melden met hun vragen/problemen. Ook daar kun je vragen bij stellen, maar één ding is me bijgebleven. De oproep tot de commissie en u de heer Lourenssen om samen te werken en te stopen met moddergooien. Als reactie daarop heb ik u een mail gestuurd met het verzoek om duidelijk te maken wat u nu van mij als commissie lid verwacht. Helaas negeert u dat verzoek, negeert u mij als onafhankelijk lid van de commissie en weigert u mij te woord te staan.”

Zielman: “Wel heeft u de voorzitter uitgenodigd voor een informeel gesprek met u en uw juridisch adviseur. Dat gaat deze commissie niet doen, zo doen we dat niet hier in Salland. We kijken elkaar recht in de ogen, noemen man en paard als volwassen mensen, dan kun je problemen oplossen. Juristen zijn we pas nodig als er geen andere mogelijkheden meer over zijn, als alle mogelijkheden bekeken zijn. Na bijna vier weken van vergaderen weet deze commissie nog helemaal niets. Behalve enkele A4-tjes met niet kloppende financiële stukken, het niet ter beschikking hebben van een ledenlijst van waaruit wij opzoek kunnen gaan naar nieuwe bestuursleden en mensen uitnodigen voor de uit te roepen ALV kan deze commissie niks en negeert u dus een besluit van de leden op 30 april.”

“Mijn pogingen om een mediator te vinden tot in de hoogste regionen in Salland om te bemiddelen tussen u en ons als commissie lopen overal op niets uit. Er is geen welbespraakt mens die zin heeft om zich te branden aan deze zaak. Veel betekenend vind ik maar toch doe ik nog één poging. Ik heb nu op mijn manier er alles aan gedaan om met u in contact te komen, oplossingsgericht te acteren en zal daarbij ook wel fouten hebben gemaakt. In het belang van de leden van de vereniging wil ik dan ook deze gang door het slijk dan nu wel maken door op deze manier te benaderen.”

“De voorzitter heeft u namens de commissie uitgenodigd om dinsdagmorgen om negen uur te vergaderen in het H.V.S.-gebouw waar u ons inzage kunt geven in de ledenadministratie, financiële stukken en alles wat de commissie nodig acht om een nieuw bestuur en een rechtmatige ALV te organiseren. Mijnheer Lourenssen, Willy, mijn geduld raakt op. Uw aanwezigheid en volledige medewerking is daarbij

gewenst. Kan ik op u rekenen?”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.