kwetsbare kunst in de huishoudschool

Kunstenaarsgroep De Nauw exposeert tot en met 31 mei in De Huishoudschool in Raalte. Magda Snijders, Heleen Wilke en Carolien Oostveen banaderen het thema ‘Kwetsbaar II’ elk op hun eigen wijze in tekeningen, keramische vormen en collages.

Heleen Wilke (1949 woont en werkt in Tiel)

Is in haar tekeningen op zoek naar de tegenstelling tussen verbinding en autonomie en probeert in haar werk uitdrukking te geven aan deze thema’s. Voor deze expositie maakt zij een serie portretten. Wat gaat er achter de façade van een mens schuil. Kan ik dat van iemands gezicht lezen? Wie is die mens?

Magda Snijders (1949, woont en werkt in Klarenbeek)

Experimenteert met klei. Klei is van zichzelf een kwetsbaar materiaal. Desondanks kunnen de vormen krachtig en stoer zijn. In deze expositie probeert ze het fragiele van klei tot uitdrukking te brengen, het fragiel van de mens, waarbij ze op zoek is naar die ene vorm. Daarnaast verbindt ze klei met andere materialen wat weer tot verrassend werk leidt.

staging2.atelierpsk.com

Carolien Oostveen (1970, woont en werkt in Utrecht)

Haar onderzoek in haar kunstwerken gaat over wat de betekenis is van autonomie. Hoe wij als mens omgaan met (on)afhankelijkheid, en de angsten die hiermee gepaard gaan. Macht, angst, dominantie, intimiteit, dynamiek in groepen en relaties zijn thema’s die haar fascineren.

staging2.carolienoostveen.nl

De expositie is gratis toegankelijk op 23, 24, 25 mei en 30, 31 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kijk je op staging2.dehuishoudschoolraalte.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.