krijns over booy “je denkt wat een nare vent”

De woorden van oud- Go Ahead Eagles trainer Foeke Booy, na de degradatie van de Deventer club, zijn bij Joost Krijns in het verkeerde keelgat geschoten. De speler, die na één seizoen terugkeerde bij CSV Apeldoorn, heeft dan ook geen goed woord over voor Booy. “Als ik zijn interviews nu lees in de media dan denk ik, wat een misselijk mannetje!”

Joost Krijns voetbalde één jaar voor Go Ahead Eagles. Dat was tijdens het eerste jaar in de eredivisie. De jonge verdediger speelde zijn wedstrijden voornamelijk in het schaduwteam. Door de promotie naar de eredivisie kwam Krijns niet aan spelen toe in de hoofdmacht van GA Eagles. “Mijn kritiek op Booy heeft niets te maken met het feit dat ik nooit in het eerste heb gespeeld. Ik was gewoon niet goed genoeg. Maar een trainer hoort er voor alle spelers te zijn en dat was Booy niet. Een goede trainer geeft alle spelers, ook degene die buiten de boot vallen, vertrouwen.”

[B]FC Kliko[/B]

De reservespelers van GA Eagles noemde zichzelf altijd ‘FC Kliko’, vertelt Krijns. “Wij hingen er een beetje bij en waren goede opvulling voor op de training. Voor de rest moesten we het maar uitzoeken. De motivatie van deze jongens werd steeds minder. Het was ook niet best hoe er over de trainer gesproken werd. Natuurlijk vinden de spelers die niet spelen de trainer een lul. Maar als we uitleg hadden gekregen dan hadden we nog respect voor hem gehad.”

Krijns moest tijdens zijn blessure een keer op gesprek komen bij Foeke Booy. Daarin kwam nog eens naar voren hoe de trainer omging met de spelers die niet bij de basiself behoorden. “Ik kreeg als mededeling dat ik teveel tijd in beslag nam van de fysiotherapeuten. Want andere spelers hadden de fysiotherapeuten ook nodig. Toen had ik al de keuze gemaakt om terug te gaan naar CSV. Maar toch dacht ik, wat een nare vent.”

Het respect voor trainer Booy was volgens Krijns ver te zoeken. Het groepje spelers dat buiten de boot viel werd altijd opgevangen door Dennis Demmers en voormalig keeperstrainer Harmen Kupures. “Over discipline en tactiek kan ik niet veel zeggen omdat ik geen vergelijkingsmateriaal heb. Ik heb zelf niet onder ten Hag gespeeld. Maar ik begreep van andere jongens dat de trainingen en invloeden van Ten Hag duidelijk zichtbaar waren. Hij borduurde in het eerste seizoen voort op wat Ten Hag had neergezet”, aldus Krijns.

Een ander typerend voorbeeld als het gaat om respect voor de trainer is de afsluitende reis naar Mallorca. “Een aantal jongens, waaronder ik, hebben toen stiekem een filmpje gemaakt waarop de trainer moest overgegeven in de bus en later op het vliegveld. Hij had volgens mij een drankje teveel op tijdens de laatste avond. Wij hebben er enorm om gelachen. Het geeft maar aan dat het respect voor de trainer ver te zoeken was”, sluit Krijns af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.