kolder houding booy schandalig

Booy stelde dinsdag in De Telegraaf dat wanneer hij was aangebleven als hoofdtrainer, de kans groter was dat Eagles zich had gehandhaafd. “Ik vind het schandalig hoe Foeke op deze manier zijn eigen straatje probeert schoon te vegen”, zei Kolder in gesprek met Voetbal International. Kolder stelde dat die mening bij een groot deel van de spelersgroep aanwezig is.

Het feit dat Booy praatte over een gebrek aan loyaliteit bij zijn assistenten, schoot bij de 34-jarige spits in het verkeerde keelgat. “Zowel Demmers als ook Michel Boerebach heeft Foeke juist heel erg gesteund.”

‘Booy bedacht weinig zelf’

Daarnaast deed Kolder ook nog een boekje open over de trainingen onder Booy. De oefenstof die daarin aan bod kwam zou namelijk voornamelijk door zijn assistenten zijn bedacht. “Als een hoofdtrainer weinig zelf bedenkt, gaat het al gauw rommelen in de spelersgroep.”

Kolder erkent dat er dit seizoen een gebrek aan kwaliteit was bij zijn ploeg. “Maar de trainer heeft ons tactisch ook niet beter gemaakt. Hij heeft ons veel te weinig aangereikt. Het is toch een schande dat als Excelsior, FC Dordrecht en Willem II vorig jaar promoveerden wij er aan het einde van het seizoen uitvliegen? Foeke heeft ons niet goed genoeg voorbereid, de wedstrijdbesprekingen waren iedere week hetzelfde. Of ik hem dat verwijt? Misschien kon hij niet beter en was dit het gewoon”, besluit Kolder tegenover VI.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.