Home / archiefcentraal / jaarlijkse oranjefeesten op de eikelhof

jaarlijkse oranjefeesten op de eikelhof

De feesttent van de Oranjefeesten neemt op 8, 9 en 10 mei weer een prominente plek in het Eikelhofse landschap in. Zoals ieder jaar wordt ook deze editie weer een groot festijn, met dit jaar wederom een vol en gevarieerd programma.

De Oranjefeesten gaan dit jaar op vrijdagavond van start met de hanekraaiwedstrijden om 19.00 uur, waarna het feest zich voortzet in de feesttent, onder begeleiding van classic rockband Outbreak en DJ Total Tommy.

Zaterdagmiddag klinkt om 12.30 uur het startsein voor de crossloop door de Eikelhofse bossen, met keuze uit de afstanden 1, 2, 5 en 10 km. Inschrijven kan via www.mijninschrijving.nl . De zaterdagmiddag staat in het teken van de kleintjes. Vanaf 14.30 uur ben je welkom voor de Eikelhofse Beestenboel, waarbij in het geval van slecht weer de feesttent wordt omgebouwd tot speelparadijs.

Het avondprogramma wordt op de zaterdag verzorgd door DJ Total Tommy en boerenrockband Bökkers, bekend van de hits ‘Het is het mooiste als ze jong bint!’ en ‘Jezus’. De organisatie verwacht een grote toeloop en zorgt voor busvervoer vanuit Lettele, Heeten en Broekland. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar (t/m 8 mei) bij Fixet (Olst), Welkoop (Diepenveen), Van Rijssen (Wesepe) en bij de Lepelaar (Eikelhof).

Op zondagochtend kun je gratis deelnemen aan een ontspannende fietstocht van circa 2 uur. Ze verzamelen om 10.00 uur en verwachten voor 12.30 terug te zijn op het feestterrein voor een heerlijke brunch. Wel brunchen, maar niet fietsen? Alles is mogelijk, maar meld je wel even aan.

Voor brommerfanaten is er een apart programma samengesteld voor zondag. Haal er nog even een lapje langs, want vanaf 11:30 uur kun je met je oldtimer aansluiten bij de oldtimer brommertoertocht. Inschrijven kan in de feesttent.

Op zondagmiddag vanaf 14.00 uur starten de Eikelhofse spelen opgeven hiervoor kan via de facebookpagina, het weekend wordt afgesloten met een ballonnenwedstrijd, waarna de rockband Nie Wies! de volumeknop ruim open zet. Voor de exacte tijden en het volledige programma kun je naar www.oranjefeesteneikelhof.nl. Drive-in discotheek Jambalaya zorgt het gehele weekend voor de muzikale omlijsting.

Voor de kleintjes is het hele weekend een gratis draaimolen en springkussen aanwezig.

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.