jaar lang geen treinen na avondspits

Vanaf oktober tot de zomer van 2016 rijden er vanaf 20.00 uur geen treinen meer tussen Zwolle en Wierden. Dan beginnen namelijk de werkzaamheden voor de elektrificatie van het spoor. De werkzaamheden zijn medio 2017 gereed.

De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk plaats na de avondspits. Vanaf 20.00 uur rijden er bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en Almelo. Doorgaande reizigers kunnen ook omreizen via Deventer of via Mariënberg (Vechtdallijnen).

Bij de elektrificatie van het bijna veertig kilometer lange traject tussen Zwolle en Wierden gaat het onder andere om de aanleg van negenhonderd masten voor de bovenleiding naast het spoor en ondergrondse leidingen van energieleveranciers naar drie nieuwe technische ruimten op het traject voor de stroomvoorziening.

Met de elektrificatie van de lijn Zwolle-Enschede, waar nu nog met dieseltreinen wordt gereden, bespaart de provincie op de exploitatiekosten (aanschaf-, onderhoud- en brandstofkosten).

Daarnaast verbetert de luchtkwaliteit in het gebied tussen Zwolle en Enschede. Elektrificatie zorgt ook voor een kortere reistijd, waardoor de reizigers sneller op de plek van bestemming zijn en een hogere frequentie in de toekomst mogelijk is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.