ideeenpitch twee onder een dak

Op zaterdag 18 april werden in het Hoftheater 18 verschillende ideeën gepresenteerd tijdens de ideeënpitch van de gemeente Raalte. Het zijn uiteenlopende ideeën, maar stuk voor stuk dragen ze bij aan een verbetering op het gebied van zorg, de ondersteuning naar zorg en werk, de ondersteuning van mantelzorgers, vervoer of de dagbesteding van inwoners.

De komende periode publiceren we dagelijks twee ideeën die gepresenteerd zijn. De gemeente Raalte wil graag van inwoners weten over welke vijf ideeën ze het meest enthousiast zijn. Stem daarom op jouw vijf beste ideeën en maak kans op een ballonvaart! Ga naar staging2.raalte.nl/ideeënpitch

Idee 2 onder 1 dak

Inzender : Dennis van Lith (bouwadviesplus Epe)

Gegeven dat mensen zelf liefst zo lang mogelijk in huidige woning willen blijven wonen, verzorgingsstaat oude stijl bestaat niet meer overheid wil ook graag dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en zorg moet u dus zelf regelen, ook financieel komt er dan bij kijken!

Problemen maatschappelijk:

– Veel woningen ongeschikt om in te wonen tot op hoge leeftijd

– Steeds meer ouderen hebben hulp in huis nodig

– Veel ouderen zijn eenzaam

– Weinig kleinschalige en betaalbare woonruimte

Oplossing: Woning alleenstaande verdelen in 2 woonruimten. Begane grond drempelloze seniorenwoning. Op de verdieping eigen voorzieningen. De woning verhuurt u aan een goede bekende of andere sociale huurder. Tegenprestatie voor relatief goedkope woonruimte biedt de sociale huurder dagelijks aandacht.

Uitgangspunten

– U blijft woning in huidige woning

– U heeft 1 aanspreekpunt

– Voorbereiding is uitgebreid en persoonlijk

– Woningaanpassing max 2 weken

– Tijdelijk verhuizen en opslaan huisraad inbegrepen

– Hierna is alles 100% klaar

Slimme en sociale oplossing. U maakt slim gebruik van ruimte in eigen woning. Een vertrouwde plek en de woonruimte is na aanpassing weer als nieuw. Dagelijks hulp nabij (samen afspraken maken is nodig). Dagelijks gezelschap nabij. Maandelijkse huurinkomsten (terugverdienen mogelijk van investering!). Is complete oplossing voor wonen, welzijn en zorg !!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.