Home / archiefcentraal / ideeenpitch stichting burgerinitiatieven

ideeenpitch stichting burgerinitiatieven

De komende periode publiceren we dagelijks twee ideeën die gepresenteerd zijn. De gemeente Raalte wil graag van inwoners weten over welke vijf ideeën ze het meest enthousiast zijn. Stem daarom op jouw vijf beste ideeën en maak kans op een ballonvaart! Ga naar www.raalte.nl/ideeënpitch

Idee Oprichten Stichting Burgerinitiatieven Raalte die namens allerlei individuele initiatieven als rechtspersoon kan optreden!!

Inzender Folkert Hilarides (Landstede Raalte)

Van verzorgingsstaat naar Civil Society. De overheid trekt zich terug, burger is meer aan zet.

Belangrijk dat burgers zelf mogelijkheid krijgen eigen initiatieven te ontplooien. Landstede merkt dat er wel initiatieven zijn, maar dat burgers stuk lopen op feit dat ze geen “rechtspersoon” zijn dus bij fondsen en dergelijke achter het net vissen. Daarvoor moet je altijd een vereniging of stichting oprichten.

Structureel aan iets verbinden is voor mensen vaak lastig. Niet allerlei taken, verplichtingen, etc van een Stichting aan willen halen. Daarom willen wij een Stichting Burgerinitiatieven Raalte oprichten die namens allerlei individuele initiatieven als rechtspersoon kan optreden.

Lees ook

Sam’s Kledingactie voor kinderen in Oeganda

REGIO – Elk voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.