ideeenpitch stichting burgerinitiatieven

De komende periode publiceren we dagelijks twee ideeën die gepresenteerd zijn. De gemeente Raalte wil graag van inwoners weten over welke vijf ideeën ze het meest enthousiast zijn. Stem daarom op jouw vijf beste ideeën en maak kans op een ballonvaart! Ga naar staging2.raalte.nl/ideeënpitch

Idee Oprichten Stichting Burgerinitiatieven Raalte die namens allerlei individuele initiatieven als rechtspersoon kan optreden!!

Inzender Folkert Hilarides (Landstede Raalte)

Van verzorgingsstaat naar Civil Society. De overheid trekt zich terug, burger is meer aan zet.

Belangrijk dat burgers zelf mogelijkheid krijgen eigen initiatieven te ontplooien. Landstede merkt dat er wel initiatieven zijn, maar dat burgers stuk lopen op feit dat ze geen “rechtspersoon” zijn dus bij fondsen en dergelijke achter het net vissen. Daarvoor moet je altijd een vereniging of stichting oprichten.

Structureel aan iets verbinden is voor mensen vaak lastig. Niet allerlei taken, verplichtingen, etc van een Stichting aan willen halen. Daarom willen wij een Stichting Burgerinitiatieven Raalte oprichten die namens allerlei individuele initiatieven als rechtspersoon kan optreden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.