ideeenpitch samen voor de buurt

De komende periode publiceren we dagelijks twee ideeën die gepresenteerd zijn. De gemeente Raalte wil graag van inwoners weten over welke vijf ideeën ze het meest enthousiast zijn. Stem daarom op jouw vijf beste ideeën en maak kans op een ballonvaart! Ga naar staging2.raalte.nl/ideeënpitch

Idee Samen voor de buurt

Inzender : Jacquelien van Brink

Er vindt momenteel nieuwbouw plaats aan de Kemphaan in Raalte. Veel gesprekken geweest met gemeente en Landstede: Hoe kunnen we meer gaan betekenen voor de buurt?

Glas verzamelen, verzamelen zwerfvuil op maandagochtend met groep clienten en begeleiders.

Ook duofiets van Zozijn gaat mee zodat minder mobiele mensen ook mee kunnen. Kan uitgebreid worden met klusjes voor buurtbewoners die slecht ter been zijn, ouderen. RIBW, Dimence en Zozijn clienten!! In totaal 70 mensen op nieuwbouwlocatie aan Kemphaan. Buurtbewoners zijn daar ook welkom. Landstede MMZ komen er ook al dagdeel met groep leerlingen, wij willen ze ook graag bij dit project betrekken

Wat bereiken: meerdere organisaties nog aanhaken?! Eenheid en samenhang in de wijk. Eenzaamheidsproblematiek in de wijk voorkomen en aanpakken: iedereen is welkom bij nieuwe locatie! Beweegtoestellen (zie eerder Luttenberg Maria Oord) gaan ze ook al rondom nieuwe locatie in het landschap plaatsen met ook oproep aan ouderen om hiervan gebruik te komen maken

Zozijn clienten vinden het vaak moeilijk om zelf de stap te zetten om contact te maken, dus daarom komt Zozijn met vraag of mensen zelf naar hen willen komen. Zoek ons op.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.