ideeenpitch pleegzorghuis

Op zaterdag 18 april werden in het Hoftheater 18 verschillende ideeën gepresenteerd tijdens de ideeënpitch van de gemeente Raalte. Het zijn uiteenlopende ideeën, maar stuk voor stuk dragen ze bij aan een verbetering op het gebied van zorg, de ondersteuning naar zorg en werk, de ondersteuning van mantelzorgers, vervoer of de dagbesteding van inwoners.

De komende periode publiceren we dagelijks twee ideeën die gepresenteerd zijn. De gemeente Raalte wil graag van inwoners weten over welke vijf ideeën ze het meest enthousiast zijn. Stem daarom op jouw vijf beste ideeën en maak kans op een ballonvaart! Ga naar staging2.raalte.nl/ideeënpitch

Idee Pleegzorghuis

Inzender: Saskia Bootsveld

Alle kinderen verdienen het om in een veilige omgeving op te groeien, helaas lukt dat niet altijd.

Al jaren heeft Saskia de wens om, naast de zorg van haar eigen kinderen (waarvan 1 met autisme), een manier van wonen te creëren, waarbij zij ook andere kinderen een veilig thuis zou kunnen bieden. De woonvorm die zij voor ogen heeft, is zonder hulp niet te betalen.

Vorig jaar is zij in contact gekomen met Juul Klemann uit Zwolle en Juul heeft een woonvorm (zie staging2.eilean.nl) weten te creëren, die haar erg aanspreekt. Net buiten het dorp met een woongedeelte voor haar eigen gezin, een centrale keuken en woonkamer en ruime kamers voor de (pleeg-) kinderen. Mede dankzij de hulp van investeerders, gemeente, provincie en particulieren heeft zij dit voor elkaar gekregen!

Deze manier van wonen is niet alleen geschikt voor pleegzorg, maar ook voor begeleid wonen. Saskia wil onderzoeken wat de mogelijkheden zijn binnen de gemeente Raalte en wellicht ook op andere plekken in de omgeving.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.