ideeenpitch noabertuin

De komende periode publiceren we dagelijks twee ideeën die gepresenteerd zijn. De gemeente Raalte wil graag van inwoners weten over welke vijf ideeën ze het meest enthousiast zijn. Stem daarom op jouw vijf beste ideeën en maak kans op een ballonvaart! Ga naar staging2.raalte.nl/ideeënpitch

Idee Noabertuin

Inzender : Sylvia Willemsen

DE NOABERTUIN wordt een moestuin, waar mensen met en zonder zorgvraag samen voedsel gaan verbouwen. Dit voedsel is o.a. bedoeld voor mensen met een smalle beurs, bijvoorbeeld klanten van de voedselbank. De mensen die er in gaan werken kunnen mensen zijn met afstand tot de arbeidsmarkt, of mensen die anderszins aan de zijlijn staan. Maar ook anderen die dit project een warm hart toedragen kunnen uiteraard helpen.

We verbouwen samen NOABERFOOD, voedsel verbouwd voor en door de samenleving!

Dit voedsel gebruiken we voor onze Noaber-catering, voor aanschuifmaaltijden en om terug te geven aan mensen met een smalle beurs.

De NOABERTUIN wordt een plek van ontmoeten, van samenwerken en elkaar zien. Een plek die er voor zorgt dat niemand aan de zijlijn staat.

Het achterliggend idee is, dat als we een participatie-samenleving willen, het belangrijk is om elkaar te zien in elkaars talent. Iedereen heeft een betekenis en wil daarin graag gezien worden. Als je vanuit dat principe samen gaat werken, dan is het niet meer belangrijk of iemand een zorgvraag heeft of niet. Dan zien we eerst de mens en daarna pas de zorgvraag.

Voedsel is voor iedereen wezenlijk, het is belangrijk om gezond te eten. Samen tuinieren en samen eten verbroedert!

Meer foto's