Home / archiefcentraal / ideeenpitch nieuwe bouwstenen

ideeenpitch nieuwe bouwstenen

De komende periode publiceren we dagelijks twee ideeën die gepresenteerd zijn. De gemeente Raalte wil graag van inwoners weten over welke vijf ideeën ze het meest enthousiast zijn. Stem daarom op jouw vijf beste ideeën en maak kans op een ballonvaart! Ga naar www.raalte.nl/ideeënpitch

Idee Nieuwe bouwstenen Zorg en Welzijn

Inzender : Toine Bindels

Participatie in relatie tot Zorg en Welzijn nieuwe Stijl

Democratie is veranderd, meer dan helft mensen voelt niet meer de behoefte om te gaan stemmen. We moeten nu kiezen voor andere aanpak democratie.

Participatie: mogelijkheid om nu zaken op andere wijze aan te pakken voor wat betreft vastgelopen zaken op basis van oude democratie. Overheidsinstellingen hebben tekorten. Slachtoffer is Zorg en Welzijn. Compliment aan College van B&W Raalte voor de moed om te zeggen “ik weet het niet” en de organisatie van vanochtend. Heeft bijzonder democratisch karakter.

Korte opsomming bouwstenen nieuwe organisatie:

1. Buurtzorg

2. Stichting Zorg en Welzijn Raalte oprichten. Moet besluit van de burgers ZELF zijn, van de gemeenteraad en het college, alle vormen van zorg weghalen bij gemeente en ambtenarij. De budgetten hiervoor weghalen bij gemeente en ambtenaren moeten zich hiermee niet bemoeien

3. Indicaties door wijkverpleegkundigen

4. Aanmelding en verwijzing clienten op zeer eenvoudige wijze. Niet meer gemeentebalie maar bij wijkverpleegkundige (inhoudelijke kennis vanaf begin).

5. Zorgvrijwilligers

6. Zorg voor kwaliteit

Lees ook

Plannen nieuwe inrichting N337 bij Den Nul en Olst ter inzage

ZWOLLE – De plannen voor een nieuwe inrichting van de Rijksstraatweg (N337) in Den Nul …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.