ideeenpitch niet medische zorgservicedesk

De komende periode publiceren we dagelijks twee ideeën die gepresenteerd zijn. De gemeente Raalte wil graag van inwoners weten over welke vijf ideeën ze het meest enthousiast zijn. Stem daarom op jouw vijf beste ideeën en maak kans op een ballonvaart! Ga naar staging2.raalte.nl/ideeënpitch

Idee Niet medische zorg servicedesk; makelen en verbinden

Inzenders Jan Huisman en Roelof Bovenhuis

Ouderen blijven langer thuis wonen, steeds meer medische zorg aan huis. De klussen in en om het huis kan men minder goed zelf uitvoeren. Er ontstaat behoefte aan niet medische zorg.

Veiligheid en welzijn!!

De oplossing ligt o.a. bij vrijwilligers. Het werven, selecteren, intaken, opleiden, begeleiden, coachen en waarderen van vrijwilligers is onze toegevoegde waarde. Iedereen zal op termijn participeren, dat vraagt om een goed systeem.

Een systeem met servicedesk, hierin zit o.a. de database van vrijwilligers / klussenteams / klussenbussen / professionele bedrijven. Er is al zoveel, juist de verbinding ontbreekt. Een storing / klus meldt men aan bij het centrale meldpunt; de servicedesk (0800-….). Bij aanname van de storing / klus wordt zorgvuldig de prioriteit bepaald en hoe snel het probleem verholpen moet zijn, maand – week of binnen 1 of 2 dagen. Het systeem zoekt de juiste vrijwilliger. Is die niet tijdig beschikbaar dan wordt er opgeschaald naar een team, een bus, enz. wanneer het urgent is. Daarna wordt gecheckt of de storing / klus juist en tijdig uitgevoerd is.

Vrijwillig <-> Vrijblijvend.

Geen concurrent van reeds bestaande goede initiatieven, juist versterken door ze te verbinden!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.