ideeenpitch dorpskamer van heino

Op zaterdag 18 april werden in het Hoftheater 18 verschillende ideeën gepresenteerd tijdens de ideeënpitch van de gemeente Raalte. Het zijn uiteenlopende ideeën, maar stuk voor stuk dragen ze bij aan een verbetering op het gebied van zorg, de ondersteuning naar zorg en werk, de ondersteuning van mantelzorgers, vervoer of de dagbesteding van inwoners.

De komende periode publiceren we dagelijks twee ideeën die gepresenteerd zijn. De gemeente Raalte wil graag van inwoners weten over welke vijf ideeën ze het meest enthousiast zijn. Stem daarom op jouw vijf beste ideeën en maak kans op een ballonvaart! Ga naar staging2.raalte.nl/ideeënpitch

Idee De Dorpskamer van Heino

Inzender : Werkgroep Kerk en Samenleving (Kesa) Heino (Riet Grote Ganseij en Wim Koeslag)

Idee: Zoeken naar mogelijkheden en vragen die leven in de samenleving bij eenzaamheid, problemen, bieden van contact vanuit werkgroep Kesa en luisterend oor. De protestantse gemeente heeft zich op dit project aangesloten op het initiatief. Zoeken naar ruimte en financiële aanvulling hiervoor.

De Dorpskamer van Heino is een plaats van ontmoeting, laagdrempelig, gezellig, voor iedereen

Gastvrouwen en heren zijn vrijwilligers. Warm welkom en luisterend oor, rrantje lezen, kaartjes maken, gesprekken met anderen, spelletjes doen. Iemand kan verhaal kwijt in deze ontmoetingsruimte. Geen consumptieverplichting, maar wel koffie of thee tegen vrijwillige bijdrage.

Voor advies bij problemen : doorverwezen naar vrijwillige of professionele hulp zelf geen zorg leveren. Vrijwilligers zullen uit “bemoeizorg” signalen op juiste plaats leggen. Openstellen en bemensen van deze ruimte, vrijwilligers gecoacht, evalueren of Dorpskamer dicht bij de mensen staat en blijft staan en laagdrempeligheid garanderen. Dorpshuus Heino is er al: echter commerciële tarieven daar van toepassing . Zoeken nu wel naar mogelijkheden voor financiële mogelijkheden vanuit andere hoek. In Mariënheem nu ook een dergelijke ruimte bij de bakker gerealiseerd.

Willen iets dergelijks in Heino ook realiseren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.