ideeenpitch beweegtuin voor ouderen

Op zaterdag 18 april werden in het Hoftheater 18 verschillende ideeën gepresenteerd tijdens de ideeënpitch van de gemeente Raalte. Het zijn uiteenlopende ideeën, maar stuk voor stuk dragen ze bij aan een verbetering op het gebied van zorg, de ondersteuning naar zorg en werk, de ondersteuning van mantelzorgers, vervoer of de dagbesteding van inwoners.

De komende periode publiceren we dagelijks twee ideeën die gepresenteerd zijn. De gemeente Raalte wil graag van inwoners weten over welke vijf ideeën ze het meest enthousiast zijn. Stem daarom op jouw vijf beste ideeën en maak kans op een ballonvaart! Ga naar staging2.raalte.nl/ideeënpitch

Idee Beweegtuin voor ouderen bij Maria Oord

Inzender : Herman Holtmaat (Luttenberg)

Beweegtuin voor ouderen

Mijn idee is om in de tuinen van Maria-Oord dat de komende jaren omgebouwd wordt tot een modern seniorencomplex een beweegtuin te maken voor ouderen. De beweegtuin bestaat uit een aantal speciale toestellen die gemaakt zijn voor senioren waarop men kan bewegen en zo het lichaam in conditie kan houden. Ook kan er een jeu de boulesbaan aangelegd worden.

De toestellen zijn ook geschikt voor kinderen. Zo kan deze beweegtuin een ontmoetingsplek worden voor ouderen en kinderen en kleinkinderen en draagt het tevens bij aan een gezonde levensstijl van deze ouderen die daardoor langer gezond blijven. Het drukt dus ook de zorgkosten op deze manier en het versterkt de sociale cohesie van Luttenberg. De kosten bedragen ongeveer dertigduizend euro. Deze kunnen wellicht door zelfwerkzaamheid teruggebracht worden naar vijfentwintigduizend euro. Dit zijn vaste kosten voor de speciale toestellen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.