hoonhorst heeft vertrouwen in plotselinge nacompetitie

V.V. Hoonhorst bemachtigde door de promotie van USV een ticket dat toegang gaf voor de nacompetitie. Op tweede pinksterdag staat de ploeg van Bert Spies tegenover VC Fleringen.

Beloning

Op zondag 17 mei werd duidelijk dat V.V. Hoonhorst nacompetitie zou spelen, nadat de Nieuwleusenaren promoveerden. Hoonhorst maakt nu kans om volgend jaar via nacompetitie in de vierde Klasse te spelen. Voor Spies voelt dit als een beloning na het harde werken van zijn ploeg. “Ik vind dat we sowieso meer uit het seizoen hadden moeten halen. We hebben te vaak onnodig puntverlies geleden in wedstrijden waar dat niet nodig was en hebben dus niet constant genoeg gepresteerd. We wilden dit jaar rechtstreekse promotie afdwingen maar hebben halverwege het seizoen deze doelstelling moeten bijstellen naar nacompetitie halen. We wisten dat de eerste vijf plaatsen belangrijk waren voor eventuele nacompetitie. We hebben alles er uit moeten persen, maar we hebben het gehaald.”

Onderschatting

Cijfers liegen niet. De komende tegenstander van Hoonhorst kreeg 67 doelpunten tegen en wist maar 39 keer te scoren. De mannen van Spies kwamen zelf 61 keer tot scoren en kregen er 31 tegen. De Hoonhorst trainer wil echter niets weten van deze cijfers. “In dit soort wedstrijden tellen dit soort statistieken niet. De ploeg die het beste met de spanning om kan gaan maakt de meeste kans om te promoveren. Ik ga er vanuit dat elke Hoonhorst speler, stuk voor stuk, gemotiveerd zal zijn de komende twee duels. Natuurlijk onderschatten we Fleringen niet, want het is wel een ploeg uit de vierde Klasse. We kennen de tegenstander nog niet, dus we moeten van onze eigen krachten uitgaan.

Fitheid

De fysieke en mentale gesteldheid kan een belangrijke rol spelen in de nacompetitie volgens Spies. “Voor elke club is het lastig om aan het eind van het seizoen met een volledig fit team de nacompetitie in te gaan, maar daar kunnen we deze week nog aan werken. Mentaal gezien moeten spelers werken aan de eigen motivatie/de wil om weer in de vierde Klasse te gaan voetballen. Dat moet voor iedereen bij de selectie de absolute uitdaging zijn. Is dat niet het geval, dan kan je net zo goed niet aan de nacompetitie beginnen.”

Promotie

Als V.V. Hoonhorst de nacompetitie doorstaat keert het na een jaar terug in de vierde Klasse. Vorig seizoen eindigde het als dertiende in 4H. Mocht Hoonhorst opnieuw in 4H uitkomen is Spies overtuigd van een goede afloop. “We hebben een jonge ploeg die steeds meer ervaring krijgt. Onze jonge jongens worden echter steeds sterker, fysiek en mentaal. Vorig seizoen haalde we 33 punten! Het was een bijzondere competitie waarin de onderlinge verschillen erg klein waren. Als je nu kijkt naar de eindstand in 4H, dan sta je met 33 punten op een veilige plek. Als we de selectie op sterkte kunnen houden, dan moeten we volgend seizoen in de middenmoot kunnen eindigen. Maar eerst maar eens die nacompetitie doorkomen!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.